4 infectats per coronavirus a la província de Castelló

1060
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Catorze d’aquests casos s’han detectat a la residència de majors, el que eleva a 30 la xifra de contagis al centre

– La conselleria ha llançat un “autotest” perquè els ciutadans puguin comprovar si són o no possibles contagiats per coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat 24 nous casos positius de coronavirus a la a la Comunitat Valenciana, el que eleva a 98 els casos actius.

Catorze s’han registrat a la residència de majors de la província de València, arribant així a 30 el nombre de positius en aquest centre. Entre ells, un treballador de la residència que es troba al seu domicili. Tots els residents es recuperen al centre, excepte un que ha estat traslladat a un hospital com a mesura preventiva, encara que presenta símptomes lleus. Des Salut Pública se segueix investigant l’origen de l’contagi en aquest centre.

D’altra banda, han donat positiu 10 persones a les províncies d’Alacant, Castelló i València.

A la d’Alacant, s’ha registrat el cas d’un home, contacte d’un positiu anterior, que es troba al seu domicili; també una menor, el cas és importat i que també es recupera a casa; una dona que es troba ingressada, tot i que el seu estat no és greu; un metge, que presenta un cas secundari i que es recupera al seu domicili; i dos homes que són també casos secundaris i es troben en aïllament domiciliari.

D’altra banda, a la província de València, ha donat positiu una dona, contacte d’un positiu anterior, que es recupera al seu domicili; una altra dona que és un cas importat i també està a casa; i una infermera, que és un cas secundari i també es troba en el seu domicili.

Finalment, a Castelló s’ha detectat el cas d’una dona que és un cas secundari i es recupera també en aïllament domiciliari.

Per tant, en aquest moment, a la Comunitat Valenciana, hi ha 98 casos actius: 4 a la província de Castelló, 68 a la de València i 26 a la província d’Alacant.

De tots aquests casos, 23 es troben ingressats i 47 es recuperen al seu domicili, mentre que 28 dels 30 casos positius de la residència de gent gran es troben al centre. A més, hi ha 103 professionals sanitaris en aïllament preventiu.

La consellera ha informat també que, fins al moment, s’han realitzat 1.852 proves amb resultat negatiu i que la línia 900.300.555 ha atès des que es va posar en marxa més de 11.100 trucades. El 20% d’elles han estat per sol·licitar informació general i el 18% correspon a persones que té símptomes compatibles amb la malaltia ia més compleix criteris epidemiològics.

“Autotest” per a ciutadans

Avui mateix s’ha habilitat a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal una secció perquè les persones que tenen dubtes puguin realitzar un “Autotest” inicial i comprovar si són possibles contagiats per coronavirus: http://coronavirusautotest.san.gva.es/autotest_va.html

Aquesta aplicació, seguint els criteris marcats pel Ministeri de Sanitat, ofereix informació i té com a objectiu orientar els ciutadans sobre si han d’acudir a un centre de salut o trucar a el telèfon habilitat per la conselleria, 900 300 555, en funció dels símptomes que presenten i altres circumstàncies com els llocs que han visitat o els contactes que han tingut en els últims dies.

Aquesta informació s’ofereix ja a través de la línia 900, que s’atén a través d’operadors que guien els ciutadans en els seus dubtes. Amb aquest “autotest”, per tant, es pretén alleugerir el flux de trucades a la línia 900, que han augmentat en els últims dies.

El “autotest” sobre coronavirus ofereix, a més, informació addicional per als que ja estan aïllats a casa i tenen dubtes, les preguntes més freqüents sobre el virus o dubtes generals sobre aquesta malaltia.