La Diputació de Castelló rep a Tinker Juárez

– Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La BTT Gegant de Pedra aconsegueix superar la xifra rècord de 400 participants i comptarà amb el referent internacional Tinker Juárez.

Més de 4.000 persones, entre els 1.250 esportistes participants i els 3.000 acompanyants, visitaran aquest cap de setmana l’interior de la província de Castelló a través de les dues competicions que impulsa la Diputació: la Gegant de Pedra de BTT i la cursa de Vall d ‘Alba corresponent al Circuit Lliga Nord de Curses de Muntanya. La Gegant de Pedra, que uneix en el seu recorregut nou municipis de Castelló i dos de Terol, ha complert ja en aquesta quarta edició el seu repte de superar els 400 participants, amb una xifra de 412 esportistes (un 33% superior a la de 2014) i un important salt a la internacionalització.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha rebut aquest matí al Tinker Juárez, campió mundial i olímpic amb els Estats Units, que s’ha desplaçat expressament per competir en la Gegant. “Que la competició atregui l’interès de referents com el Tinker Juárez, Milton Ramos, Libert Mill, Simón Molla o Josep Betalú, vol dir que s’estan fent les coses bé. La qualitat esportiva conflueix amb la del paisatge més muntanyenc del nostre interior, amb el nostre emblema, el pic del Penyagolosa, i dóna lloc a convocatòries d’èxit “.

Com a prova de Ultrabike, és una de les més dures del panorama nacional, amb un recorregut de 202 quilòmetres i amb 6.500 metres de desnivell acumulat per les sendes des Alcora a Penyagolosa i tornada a l’Alcora. El temps màxim per concloure la prova serà de 17 hores. Al llarg del traçat, amb un desnivell positiu de 6.500 metres i negatiu de 6.500 metres, hi haurà 12 avituallaments líquids i sòlids, situats en els punts marcats al mapa de la prova.

Continua el Circuit de la Lliga Nord Castelló Curses de Muntanya
La cursa de la Vall d’Alba, de 12 quilòmetres i inclosa en el circuit Lliga Nord Castelló de Curses de Muntanya de la institució provincial, donarà començament a les 9.00 hores de dissabte des de la plaça Major del municipi. Després de recórrer diferents camins i senders, els participants creuaran la línia de meta en el poliesportiu municipal.

Fins al moment la prova compta amb 844 atletes inscrits, tot i que la xifra encara pot incrementar-se fins dissabte que ve. Les previsions apunten a l’afluència de fins a 3.000 visitants al municipi entre participants, familiars i aficionats a l’esport, el que suposarà un impacte econòmic d’uns 200.000 euros.