389.000 euros per millorar el col·legi de Vistabella

360
Escola de Vistabella
PUBLICITAT

Vistabella del Maestrat ha rebut els últims dies de l’any amb bones notícies: Generalitat ha inclòs al col·legi local en el Pla Edificant. Així, la localitat rebrà 389.000 euros per a escometre diferents obres de millora i adequació en l’aulari local del CRA Penyagolosa.

“Les actuacions que plantegem en el nostre projecte estan enfocades tant dins de l’edifici com fora, en la zona del pati” afirma l’alcalde, Jordi Alcon.

I és que, es planteja un canvi complet del pati actual en el qual s’elimine qualsevol tipus de barrera arquitectònica que dificulte l’accessibilitat total de l’espai i s’incloguen nous elements que augmenten els estímuls sensorials i cognitius dels xiquets i xiquetes. Així, ateses les necessitats del professorat i els nous models pedagògics, es proposa, per exemple, la creació d’una jardinera en la qual puguen plantar-se plantes autòctones i hortícoles; d’una zona naturalitzada o d’un espai amb sorra. Tampoc faltarà una zona esportiva. Així mateix, es vol construir un escenari ensostrat per a realitzar més activitats i un porxo adossat a l’edifici que permeta a l’alumnat realitzar activitats a l’aire lliure resguardat de la pluja, la neu o l’excés de sol.

Quant als canvis a l’interior de l’edifici, es planteja, per exemple, l’adequació i ampliació de la cuina (on actualment es prepara el menú escolar del menjador i el del servei ‘Menjar a Casa’ per a persones majors). A la recerca de millorar l’accessibilitat, es crearà un lavabo adaptat a persones amb discapacitat i s’instal·larà un ascensor. I, per a millorar l’eficiència energètica i reduir la despesa es canviaran totes les lluminàries actuals per altres basades en tecnologia LED.

“Sabem que es tracta d’una obra amb una envergadura important però que és fonamental per al nostre poble i el seu desenvolupament. Els nostres xiquets i xiquetes són el futur i hem d’oferir-los la millor opció educativa possible” conclou Alcon.