La Diputació invertirà en carreteres de l’interior més de set milions d’euros

661
PUBLICITAT

Nota de la Diputació de Castelló

L’any que ve augmenta gairebé un 150% el pressupost dedicat a millorar molts trams que han sol·licitat els ajuntaments

El Govern Provincial ha fixat com una prioritat en els pressupostos de 2017 la millora de les comunicacions a l’interior de la província. Per això ha augmentat la partida dedicada a carreteres i camins rurals fins a més de set milions d’euros.

Cinc milions d’euros serán per millorar la xarxa viària provincial, fet que suposa una partida pràcticament un 150% superior a la d’aquest any. Aquest increment ha estat possible gràcies a la constant aposta per millorar l’eficiència en la gestió, que ha permès que els comptes de 2017 presenten quatre milions més per a inversió directa, quan el pressupost global ha crescut en mig milió d’euros.

“Les administracions públiques en general no tindrem pressupostos més alts en 2017, per això el mèrit està en millorar tant l’eficiència i l’eficàcia en la gestió, així com la transparència, per disposar de més recursos amb els quals millorar les oportunitats dels veïns, especialment en els entorns més desafavorits “, ha explicat el diputat de carreteres Juan Bautista Juan. En aquesta línia, hi haurà pràcticament 1,5 milions d’euros per millorar vials d’algunes zones de l’interior, sense els quals hi ha un seriós risc de despoblament per manca d’oportunitats. I això és una cosa que el Govern Provincial està tractant de combatre amb diverses propostes que s’integren dins de la campanya Repoblem.

Millorar més de 3.000 quilòmetres de camins rurals

A més, la Diputació de Castelló ha pressupostat 650.000 per mantenir i millorar més de 3.000 quilòmetres de camins rurals. Gràcies a això la Diputació de Castelló té previst a uns 115 ajuntaments que o bé no tenen prou capacitat com per fer-ho en tot el seu terme o bé, directament, són tan menuts que només tenen l’opció de recórrer a l’ajuda de la institució provincial.

En aquests treballs, a més d’aquesta inversió, cal tenir en compte també que les pròpies brigades del Parc Mòbil també escometen aquestes obres de millora dels camins rurals, que no estan incloses en aquesta partida específica.