3 vilafranquins, un R5 i un destí

2808
PUBLICITAT

Rubén Fabregat Folch, Marc Monfort i Sergi Prades recorren uns 3300 kilòmetres en un Renault 5 des de Vilafranca fins rodar al circuït de Nürburgring i tornar al poble

“Inspirats per un grup de gent del poble que, fa un temps, van anar a fer un café a París, a nosaltres se’ns va ocórrer la idea de fer algun viatge amb cotxe per fer el mateix, però també, com que ens agraden molt els cotxes, vam decidir que no ens quedaríem a París, sinó que arribaríem fins al circuit de cotxes d’Alemanya”. Així va néixer la idea del viatge que ha sigut el focus d’atenció dels veïns i les veïnes de Vilafranca a principis del mes d’agost. I és que, tres joves d’entre 23 i 24 anys, Rubén Fabregat, Marc Monfort i Sergi Prades, van emprendre un viatge amb un Renault 5, un cotxe de l’any 1980, amb un objectiu clar, arribar fins a Alemanya, fer una volta al famós circuit de Nürburgring i tornar, un total d’aproximadament 3300 km.

Rubén Fabregat Folch, artífex d’aquesta idea, va començar l’aventura reformant el seu R5, amb uns quaranta anys d’antiguitat, aproximadament. La idea d’aquest viatge li va sorgir durant l’estiu passat a Rubén, que li ho va comentar als seus amics i es va ficar mans a l’obra. A febrer d’enguany van començar les reformes al cotxe, s’havien de canviar molts aspectes del motor a causa de diverses avaries. Durant aquells dies freds de febrer, es va desmuntar tot el cotxe i es va polir la carrosseria, però es van saturar amb tanta feina i ho van deixar estar. Més tard, a principis d’estiu es van tornar a ficar, van substituir totes les gomes del cotxe, van arreglar totes les fugues de la caixa de canvis i van ficar oli nou. En resum, van ser dos mesos de canviar tot allò que es veia que no estava bé i de deixar el cotxe enllestit per al viatge. Conta Rubén que “quatre dies abans d’anar-nos-en el cotxe encara no arrancava”, això no obstant, van aconseguir canviar allò que fallava i divendres 5 d’agost, el R5 de Rubén passava la ITV.

R5 en procés

Així doncs, una vegada enllestit el vehicle, Rubén, junt amb dos amics seus que s’autodenominen ‘R lovers’, amants del R5, van començar aquesta aventura. Així, Sergi Prades, Marc Monfort i Rubén Fabregat van emprendre el viatge cap a Alemanya. Cal destacar que aquests tres joves tenien al darrere a tot un exèrcit d’amics i amigues, familiars i veïns i veïnes del poble que els recolzaven en aquesta aventura i anaven seguint tots els seus passos via Instagram, a través de l’usuari @r5deruta .

El dissabte 6 d’agost va ser el moment de carregar el cotxe i d’eixida, amb les tendes i els sacs de dormir al cotxe, Rubén, Marc i Sergi deixaven Vilafranca. Durant aquell dia, van fer al voltant d’uns 400 km arribant a La Seu d’Urgell, on van fer la primera nit acampant. No havent dormit ni 4 hores, l’endemà agafaven una altra vegada el cotxe passant per Toulouse i fent parades per admirar els paisatges fins a arribar a Limoges, a meitat França. Aquella nit, van decidir donar-se un luxe i quedar-se a dormir a un hostal, on van poder descasar per seguir amb la ruta.

El tercer dia, va deixar una foto que va rodar per tota Vilafranca traient un somriure a tots els veïns i les veïnes, el R5 arribava a París. Després que molta gent pensara que no arribarien ni a Barcelona, la foto del vehicle enfront de la Torre Eiffel i el vídeo del cotxe passant per davant de l’Arc de Triomf, van deixar tots i totes bocabadats i van donar l’empenta de confiança que els faltava.

Sergi, Rubén i Marc
El R5 a París

Tot seguit, el dia de després de visitar París era el dia esperat, el dia que arribaven a Nürburgring. El 9 d’agost, després de passar per Luxemburg, els vilafranquins arribaven al famós circuit i, l’endemà pegaven una volta per aquest. On tot el món anava amb els seus Ferrari, els seus Lamborghini o els seus Tesla, Rubén, Marc i Sergi destacaven entre la multitud per anar amb l’R5. “L’experiència de córrer per aquell circuit és indescriptible”, afirma Rubén, “imagina’t estar veient tota la vida imatges i vídeos d’alguna cosa i de sobte trobar-te tu allà en el teu cotxet rodejat de cotxes bestials”.

El R5 corre per Nürburgring

Seguidament, el viatge de tornada va ser més ràpid, però més pesat. En tres dies es van fer tot el recorregut, uns 600 km al dia, parant cada dues hores per deixar reposar el cotxe i per descansar. L’últim dia, els tres amics estaven emocionats, cada vegada veien la seua casa més prop, i al voltant de les 5 de la matinada, arribaven a Vilafranca, on just havien començat les festes i on els seus amics i amigues els esperaven amb una traca per celebrar que ho havien aconseguit.

Durant aquesta aventura, no tot va ser alegria. Al principi, quan no havien arribat ni a Morella, van haver de parar una estona a causa de l’escalfor del cotxe. També, es patia constantment per si el cotxe es quedava parat a mig camí i es quedaven tirats a mitja carretera. I finalment, passant tantes hores junts, alguna discussió que altra es deixava veure dins d’aquell R5.

Així doncs, els amics afirmen que ha sigut una experiència molt gratificant, “fent aquest viatge hem vist que tot el treball que vam fer perquè el cotxe funcionara va valdre la pena”, afirma Rubén. “Sobretot, estem molt agraïts per tots i totes els que ens han donat suport des de la distància, amics, amigues, familiars, veïns i veïnes del poble que ha estat seguint-nos i donant-nos forces per poder complir el somni de córrer amb l’R5 per un dels circuits més famosos internacionalment”.

Arribada a Vilafranca