28 nous casos de Covid-19 a Castelló

396

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Barceló anuncia mesures especials de contenció i prevenció del coronavirus a la ciutat de València
  • Entren en vigor a partir d’aquest divendres i afecten l’hostaleria i l’oci nocturn, l’àmbit familiar i social i les residències de majors
  • La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l’última jornada

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per a anunciar mesures especials de contenció i prevenció del coronavirus a la ciutat de València. Aquestes limitacions afecten l’hostaleria i l’oci nocturn, a l’àmbit de l’espai familiar i social, i a les residències de majors.

Els canvis, que entraran en vigor a partir d’aquest divendres, vénen motivats per l’evolució dels contagis a la ciutat de València, que ha experimentat un augment de brots en les últimes setmanes. La majoria de brots (97,8%) es donen en l’àmbit comunitari i quasi la meitat afecten persones d’entre 15 i 34 anys.

“Com saben, s’ha produït un augment dels casos i, gràcies a la labor dels rastrejadors, hem pogut detectar on es produïen els brots i contindre, en la mesura que siga possible, la seua propagació”, ha explicat la consellera.

Per a avançar en aquesta contenció i prevenció, a partir d’aquest divendres, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració hauran d’assegurar la distància d’1,5 metres entre persones situades en diferents taules, i l’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules. A més, els bars i restaurants hauran de tancar a l’1.30 h.

Als hotels i allotjaments turístics, les zones comunes tindran un límit del 60% de la capacitat màxima d’aforament. D’altra banda, les activitats grupals tindran un límit de 25 persones.

En les activitats culturals a l’aire lliure, l’aforament estarà limitat al 60% de la capacitat màxima, i la mascareta serà obligatòria, encara que es guarde la distància d’1,5 metres.

Les discoteques, locals i bars d’oci nocturn hauran de tancar a l’1.30 h. No podrà haver pista de ball, però sí que es podran col·locar taules amb la distància requerida fins a aconseguir un límit del 60% de la capacitat màxima.

La consellera ha anunciat també que el botelló o el consum col·lectiu en l’espai públic quedarà declarat com a situació d’insalubritat.

Les mesures en l’àmbit familiar i social de caràcter privat passen per fixar un màxim de 15 persones en reunions familiars o d’amistats.

Finalment, en l’àmbit de les residències de persones majors, quedaran suspeses les visites, així com les eixides de les persones residents, “sempre mantenint les excepcions per raons sanitàries o amb criteri mèdic”, ha explicat la consellera.

No obstant això, Barceló ha insistit que “aquestes mesures podran fer-se extensives a altres punts de la Comunitat Valenciana si la situació així ho requereix”.

La Comunitat Valenciana suma ja 1.210 persones rastrejadores

D’altra banda, la consellera ha destacat el paper de les persones rastrejadores. En aquest sentit, ha anunciat que la Comunitat Valenciana ha incorporat ja a 1.210 persones rastrejadores que s’encarregaran de les labors de seguiment dels casos de coronavirus.

“Són una figura primordial, ja que són fonamentals per a detectar contagis i aïllar-los a temps per a evitar que un brot derive en una transmissió comunitària. Tenen una gran responsabilitat, però el treball depén sobretot de la col·laboració ciutadana”, ha recalcat.

Actualització diària de casos de coronavirus

Durant la compareixença, també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha sumat en les últimes 24 hores 358 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 16.306 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 28 a Castelló (2.020 en total); 84 a la província d’Alacant (5.256 en total); i 246 a la província de València (9.019 en total), a la qual s’ha reassignat 1 cas anterior. A més, cal sumar altres 11 casos no assignats de dies anteriors.

D’altra banda, s’han donat 255 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 20.376: 2.841 a Castelló, 6.738 a Alacant i 10.765 a València. A més hi ha un acumulat de 32 altes no assignades.

D’aquesta manera, ara mateix hi ha actius 2.650 casos, la qual cosa suposa un 10,81% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 201 persones ingressades: 6 a la província de Castelló, sense pacients a l’UCI; 52 a la província d’Alacant, d’elles 7 a l’UCI; i 143 a la província de València, 13 d’elles a l’UCI.

Dels hospitalitzats, a hores d’ara, el 85% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen el 15%.

A l’UCI, tots els ingressats superen els 35 anys i el 32% té més de 65 anys.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des d’aquest dimecres, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 a la d’Alacant i 741 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 670.168, de les quals 533.412 han sigut a través de PCR i 136.756 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 20 residències de majors (9 a la província d’Alacant i 11 a la província de València), 5 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 2 a la província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

  • Residents nous positius: 11
  • Personal nou positiu: 7
  • Residents que han mort: 0

Actualment es troben amb vigilància activa de control sanitari 3 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

· Mislata: 3 casos. Origen social
· Picassent: 3 casos. Origen social
· Torrevieja: 3 casos. Origen social
· Buñol: 6 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· València: 5 casos. Origen social
· El Pinós: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen laboral
· Meliana: 3 casos. Origen social
· València: 7 casos. Origen social
· Sagunt. 5 casos. Origen social
· València: 5 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Burjassot: 11 casos. Origen social
· València: 7 casos. Origen social
· Paterna: 3 casos. Origen laboral
· València: 5 casos. Origen oci local