25 famílies amb fills s’interessen per a viure en Vistabella

876
25 famílies amb fills s'interessen per a viure en Vistabella
25 famílies amb fills s'interessen per a viure en Vistabella
PUBLICITAT

-Candidats de Catalunya, Castelló, Andalusia, Balears, Galícia, Veneçuela o Colòmbia presenten la seua sol·licitud

25 famílies amb fills han sol·licitat ser una de les escollides per a garantir el futur de l’aulari de Vistabella. Després de la demanda de l’Ajuntament perquè famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar, si pot ser en infantil, acudisquen al poble a viure les peticions no cessen.

El major nombre de demandes han arribat des de Catalunya, però també de la pròpia província de Castelló, Galícia, Andalusia o Balears. El més sorprenent és que famílies de Colòmbia o Veneçuela també han mostrat la seua predisposició.

Entre els demandants les situacions són variades. Els hi ha que tenen treball i pretenen donar un canvi a la seua vida. Uns altres no tenen ocupació i cerquen en Vistabella una oportunitat de futur.

El dia 15 es tancarà el termini per a rebre currículums de famílies. Dels 25 interessats una meitat han remès un currículum detallat sobre la seua situació personal. Unes altres amb prou faenes han aportat dades. Seran aspectes a tenir en compte per la comissió de valoració que determinarà les candidates. Ajuntament, pares, mestres i serveis socials són els que determinaran els criteris per a escollir a les famílies més adequades.

L’objectiu central de la petició de l’Ajuntament de Vistabella és mantenir els dos mestres amb els quals conta l’aulari en aquest moment. “Les famílies residents tenen especial interès en què es mantinga el mestre d’infantil i és aquest un dels motius de la necessitat de comptar amb noves famílies”, assenyala l’alcaldessa, Belén Bachero.

-Un naixement cada dos o tres anys

L’últim naixement que es va produir en Vistabella va ser l’any passat. En el curs 2018-19, llevat que arriben noves famílies, únicament entrarà un alumne nascut fa tres anys. D’aquesta xifra es desprèn que en el poble naix un xiquet o xiqueta cada tres anys, una xifra insuficient per a mantenir el col·legi. La població de Vistabella va en continu descens. En aquests moments el poble compta amb 352 veïns censats.

-Amb treball però sense treballadors

En Vistabella, com en altres municipis de l’interior castellonenc es donen paradoxes. L’any passat l’Ajuntament va poder oferir fins a sis places d’ocupació per a menors de 30 anys. Únicament es van poder ocupar tres. Dos dels treballadors van arribar des d’Atzeneta i Useres, el tercer era del poble. Les altres tres contractacions per a les quals el municipi disposava de recursos no es van poder executar a causa de la falta de candidats joves.

-Ocupació i habitatge

L’Ajuntament de Vistabella encara no ha concretat què pot oferir a les famílies que acudisquen al municipi a residir per a mantenir els dos mestres en el col·legi. Una de les opcions momentànies passa pels contractes per a menors de 30 anys dins de les ajudes que convoca la Generalitat Valenciana. És per açò que, en aquest cas, els progenitors amb menys de 30 anys tenen opcions. Un altre aspecte és el de l’habitatge. El consistori disposa d’habitatges, però encara no s’ha concretat si les oferiran a les noves famílies i en quin règim.

Entre els demandants hi ha famílies variades. Predominen els casos en els quals els pares i mares tenen entre 28 i 35 anys. Dos germans de tres i set anys, un bebè de vint mesos… són alguns dels candidats a omplir de vida l’aulari Sant Joan de Penyagolosa.

Fins al 15 de maig es rebran les sol·licituds en el correu electrònic info@vistabelladelmaestrat.es. El futur del col·legi i, en conseqüència, el del poble, depenen de les famílies que arriben.