25 anys de futbol juvenil a Vilafranca, amb galeria de fotos

296
C.F. Vilafranca juvenil

-Xavier Tena Vidal-

El CF Vilafranca començava a competir de forma oficial ara fa 38 anys. Des de 1977 fins al 1989 van ser molts els joves que formarien part de l’equip vilafranquí, tot i que alguns eren menors de 20 anys i en realitat tenien fitxa juvenil.

This slideshow requires JavaScript.

La temporada 1990-1991 el Camp del Serrito canvia la terra per la gespa i es crea que l’equip juvenil, format per jugadors entre els 16 i els 19 anys, també alguns de 15 anys amb fitxa cadet. Aquell primer juvenil del CF Vilafranca estava dirigit per Angel Andrés, que tenia d’ajudants a Juan Bordás i a Francisco Javier Tena, van competir a 3ª Regional Juvenil.

Amb el pas dels anys el projecte de l’equip juvenil es va consolidar i poc a poc els joves de pobles del voltant van vindre a practicar el futbol a Vilafranca. Així joves de La Igleseula, Cantavieja, Portell, Castellfort, Benassal, Cinctorres, Morella o Todolella també han contribuit a escriure la història del Juvenil del CF Vilafranca.

Una història amb millors i pitjors resultats i també moments de dificultat donada la baixa natalitat de la zona i també el hàndicap de tindre els membres de la plantilla dispersats per temes d’estudis. Un dels moments destacats es vivia la temporada 1999-2000 quan l’equip entrenat per Jaime Vives amb Sergio Morraja de president participava a un torneigi internacional a la República Txeca.

La darrera temporada, el Juvenil aconseguia batre el record propi de punts en una temporada amb grans vesprades de futbol al Serrito.

Sense la creació de l’equip juvenil s’hauria complicat la supervivència de l’equip Amateur del CF Vilafranca, el futbol base sempre ha estat el pilar fonamental del primer equip.

Amb motiu d’aquest 25 aniversari, el proper dissabte 1 d’agost molts exjugadors del Juvenil del CF Vilafranca es retrobaran a la festa que s’ha montat des de l’actual Junta Directiva que presideix Vicent Marin. A partir de les 16h hi hauran partidets de 40 mins de duració entre les diferents generacions.

A les 21’30 al Parador de Festes es farà sopar i després i haurà discomòbil. El preu del sopar i discomòbil es de 25 euros i els interessats en assistir tindran que fer un ingrés al compte del CF Vilafranca a Cajamar. Poden assistir també els acompanyants d’exjugadors, exentrenadors, exdirectius.