20,4 milions d’euros del Consorci Provincial de Bombers en 2021 per crear 19 noves places de treball fixes

336
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Aquest organisme autònom dependent de la Diputació disposarà de 784.466 euros més que en 2020 i podrà escometre inversions com la finalització del parc d’emergència de l’Alcora

El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que el pressupost del Consorci Provincial de Bombers de 2021 serà de 20.475.538 euros, «el més elevat de la història», amb el qual es podran crear dinou nous llocs de treball, una novetat que considera «molt important» perquè l’últim increment de places fixes es va produir en 2006. Les incorporacions, que generaran un cost afegit de més de 1,1 milions d’euros, seran de quinze bombers, un capatàs coordinador, dos operadors de comunicacions i un tècnic d’administració. A més, divuit places de bombers interins es transformaran en fixes.

Del que es tracta és de «potenciar més si cap una de les naus senyeres de la Diputació, que compta amb un indiscutible prestigi social i una edat mitjana avançada». La mesura s’adopta «per responsabilitat i per a proporcionar una major protecció a la ciutadania».

Tornant al pressupost, cal destacar que la xifra de 20.475.538 representa un increment percentual del 4% i de 784.466 euros, de la qual la major aportació la realitza la pròpia Diputació: 8.834.720 euros. La institució assumeix la quota que li correspon i la dels ajuntaments de fins a 5.000 habitants. El Consorci està integrat per la Diputació, la Generalitat Valenciana i tots els ajuntaments de la província, excepte Castelló de la Plana, que disposa d’un cos de bombers propi.

El pressupost del Consorci Provincial de Bombers per al pròxim exercici preveu inversions per valor d’1.664.593, sent una de les més més importants la partida de 250.000 euros que es destinarà a finalitzar el parc d’emergència de l’Alcora, urbanitzar el seu exterior i realitzar les connexions amb els serveis públics municipals. Una altra partida a destacar és la de 80.000 euros que s’ha consignat per a construir tres noves helisuperficies.

El president Martí ha valorat «molt positivament» la gestió que està desenvolupant el diputat provincial, Abel Ibáñez, al capdavant del Consorci Provincial de Bombers, que es troba immers en «un constant procés de millora i modernització».