200 corredors participaran en la Volta Ciclista a Vilafranca 2017

632
Presentació Volta ciclista Vilafranca 2017
PUBLICITAT

-La prova compta amb el suport dels Ajuntaments de Vilafranca, Portell i Castellfort

Els pròxims dies 24 i 25 de juny Vilafranca, Castellfort i Portell acolliran una nova edició de la Volta Ciclista a Vilafranca-Memorial Jofre Grau Biosca. Enguany la prova forma part del calendari nacional cadet. La Casa Social de Vilafranca ha acollit la presentació de la prova. 200 corredors, al voltant de 1.000 persones entre seguidors, acompanyants i famílies, ple en les instal·lacions hoteleres dels municipis i un gran ambient ciclista són les claus d’aquest esdeveniment. Enguany s’àmplia el recorregut que també discorrerà per Portell i Cinctorres, a més de Castellfort i Vilafranca. Com a novetat s’han introduït dues etapes en línia i s’ha limitat la quantitat de corredors per equip a nou integrants. Els ajuntaments de Vilafarnca, Castellfort i Portell presten el seu suport a la prova, a més de nombrosos patrocinadors. També cal ressenyar que al voltant de 50 voluntaris col·laboraran en tot el recorregut.

Primera etapa

La primera etapa de la Volta Vilafranca començarà des de l’emblemàtica plaça de l’Ajuntament de Castellfort per portar als corredors fins al ja “famós” circuit semi-urbà de Vilafranca en el qual en el seu segon, tercer i quart pas per meta, els corredors disputaran dues Metes Volants i un Sprint Especial. S’abandonarà la localitat de Vilafranca per a afrontar el primer Port de Muntanya de la jornada, l’alt de Cabestany, de tercera categoria. Només uns quilòmetres després es disputarà la tercera Meta Volant. El segon port al que s’enfrontaran serà l’Alt de Sant Pere de Castellfort de 1a categoria. Les diferències aconseguides en aquest dur port, podran ser aprofitades pels corredors de davant per a disputar la victòria d’etapa, situada a Vilafranca, a només 10 quilòmetres del Premi de Muntanya.

Segona etapa

La segona etapa, indiscutible etapa reina de la Volta Vilafranca 2017, donarà començament amb l’eixida neutralitzada des de l’Av. Llosar de Vilafranca. Es dirigirà cap a la població de Portell de Morella per la seua sinuosa carretera, on es disputarà la Meta Volant de l’etapa. Des d’aquesta localitat comença el port del Gelat de segona categoria. Amb el descens d’aquest port, la carrera entrarà en un terreny de continus puja-baixa amb rampes veritablement exigents. L’etapa amb seguretat es decidirà a l’ascensió a l’Alt de Sant Pere de primera categoria amb el seu pas pel casc urbà de Castellfort, on es premiarà al corredor que aconseguisca passar en primera posició. Els quilòmetres finals seran favorables fins a la meta situada a Vilafranca, però no permetran relaxar-se a les posicions de capdavanteres.