2.300 alumnes de la província coneixen Sant Joan de Penyagolosa gràcies a la Diputació de Castelló

647
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La institució provincial tanca l’exposició que ha donat a conéixer la història d’aquest indret de gran valor patrimonial amb un balanç positiu

La Diputació de Castelló ha tancat les portes de l’exposició didàctica ‘Camins de Penyagolosa: territori vernacle de necessitat i fe’ amb un balanç positiu d’assistents. Des del 14 de desembre de 2019 i fins al 29 de febrer de 2020 han xafat la sala de mostres del Centre Cultural les Aules 2.233 alumnes de 58 centres educatius de tota la província, que han tingut l’oportunitat de conéixer de forma interactiva tot el que rodeja el lloc de Sant Joan de Penyagolosa.

A través de panells informatius, fotografies i peces de roba originals del pelegrinatge de les Useres “hem volgut ensenyar als més menuts de casa que ací a Castelló tenim aquesta joia patrimonial de primer nivell perquè la coneguen, respecten i transmeten, com així han anat fent els nostres avantpassats generació rere generació fins a arribar als nostres dies”, ha manifestat la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz. Des de la Diputació de Castelló “estem molt contents de la resposta de les escoles, que a més sabem que han continuat treballant a les aules la història de Sant Joan de Penyagolosa”.

Els municipis que han passat pel Centre Cultural les Aules han sigut Castelló de la Plana, Vila-real, Borriana, la Vall d’Uixó, Vinaròs, Suera, Càlig, Geldo, Nules, Llucena, Sant Mateu, Xert, Tírig, la Salzadella, Ribesalbes, Artana, Borriol, Benassal, San Vicente de Piedrahita, Sant Rafael del Riu, Rossell, Cortes de Arenoso, Ludiente, Fanzara, Tales, l’Alcora, Almassora, Vilafranca, la Vall d’Alba, Eslida i Albocàsser.

La Diputació de Castelló ha iniciat el passat mes de febrer els passos per a reactivar el projecte de rehabilitació del santuari del costat de la Conselleria de Cultura i el Bisbat de Sogorb-Castelló. L’objectiu principal que s’han marcat totes tres institucions és disposar, abans de l’estiu, d’una primera memòria valorada de l’actuació en aquest enclavament “de gran valor etnogràfic, històric, religiós i natural per a la província de Castelló”.