GALERIA DE FOTOS DE LES DAMES I QUINTOS D’ALBOCÀSSER

-Albocàsser dóna el tret d’eixida a la celebració de les seues festes patronals

-Comencen aquesta nit amb la presentació de la Reina i les Dames i s’estendran fins al proper diumenge 23 d’agost

Albocàsser inicia avui les festes patronals amb el dia de la presentació. Aquesta nit es proclamarà Lídia Fermosell com a Reina de les festes ia la seva cort d’honor, les senyoretes Ruth García, Meritxell López, Roser Ortí, Cristina Edo, María Giner i Clara Zamora. Totes viuran una intensa setmana carregada d’actes en què no faltaran els honors a la patrona d’Albocàsser, la Mare de Déu de l’Assumpció, així com els festejos taurins.

El primer dissabte de festes començarà amb ‘despertà’ i Rosari de l’Aurora en el dia dedicat a la Verge de l’Assumpció. El cartell el completa la inauguració d’una exposició d’art multidisciplinar, futbol, uns escacs humà en el qual participen les penyes de la localitat i la representació del musical ‘Broadway’.
Diumenge serà el dia dedicat a Sant Roc ia la penya taurina. Començarà amb el lliurament de premis del ‘XXIV Certamen Literari Casimir Melià i Tena’ a la sala d’actes de l’ajuntament. Seguidament es celebrarà la missa en honor a Sant Roc. La resta del dia estarà ple d’actes taurins en què no faltarà la prova i embolada del bou cerril de nom ‘Barbalisa’ de la ramaderia Cantinuevo.

Entre setmana els actes més significatius passen per l’esport. En primer lloc, la XIV Cursa Popular ‘Vila d’Albocàsser’ que se celebrarà durant la tarda de dilluns. Dimarts serà el torn de la bicicleta amb eixides de muntanya per a experts, novells i també per a nens. Aquest mateix dia se celebrarà la desfilada de disfresses i el ball en el qual es lliuraran premis als més originals. Dimecres el esport tindrà caràcter solidari amb la ‘Marxa Contra el Càncer’ organitzada pel Club de Muntanya Desnivell. Al migdia hi haurà concurs de paelles i la nit estarà organitzada pels ‘quintos’ del 2015.

Durant el dijous, divendres, dissabte i diumenge, els actes de les festes patronals estaran centrats en els bous i vaquetes procedents de diferents ramaderies. Divendres, dissabte i diumenge hi haurà prova i embolada de tres bous cerrils entre les que s’intercalen representacions del ‘Ball Pla’ per a grans i petits. Un programa de festes que, segons la corporació, s’ha dissenyat “per a tothom, amb tota l’estima i dedicació, gràcies a la col•laboració de totes les associacions. Tot amb l’objectiu de viure-les i gaudir-les amb emoció “.