18 nous aerogeneradors de 180 metres a Torremiró

186
Vista de Morella i del parc eòlic

Avui s’ha publicat al DOGV la documentació relativa a la tramitació i posada en marxa de dos nous parcs eòlics al terme municipal de Morella. Se’ls anomenarà Torre Miró III i Torre Miró IV, i tindran 12 i 6 aerogeneradors respectivament. En total, 18. Els nous parcs estaran promoguts per Med Wind Energy (empresa propietat de Fernando Roig que compta amb la meitat de les participacions de Renomar i Acciona) que controla la resta de parcs de la comarca. La inversió per a Torre Miró III ascendirà a 47’87 milions d’euros, mentre que per a Torre Miró IV serà de 15’45 milions d’euros.

Aquest mateix divendres l’Ajuntament de Morella ha publicat una campanya informativa per presentar els projectes i donar a la població la possibilitat de presentar al·legacions. Tota la informació apareix detallada al lloc web de l’Ajuntament de Morella.

Per la seua banda, l’alcalde de la capital dels Ports, Rhamsés Ripollés ha manifestat que “des de Morella s’aposta fermament per l’energia renovable, a més, tenint en compte la repercussió econòmica que aporta a la comarca. Tanmateix estudiarem bé les propostes ja que algunes de les ubicacions plantejades més properes al municipi poden suposar un impacte per la proximitat al municipi”. I és que tot i que la ubicació dels parcs se centrarà a la zona de Torremiró, hi ha algun punt que pot generar un impacte visual per la contigüitat al conjunt històric de Morella.

La potència dels nous parcs eòlics serà superior al dels actuals (3’45MW front als 1’5MW actuals). Així s’augmentarà la potència unitària però es reduirà el nombre de torres. Torre Miró III arribarà als 41’40MW mentre que al IV en seran 20’70MW. Això inclou també les línies d’evacuació. A més, l’altura també s’incrementarà a 180 metres. Els actuals en fan 117.