17 i 18 de febrer Benassal serà el centre de la trufa

313
17 i 18 de febrer Benassal serà el centre de la trufa
17 i 18 de febrer Benassal serà el centre de la trufa

Benassal acollirà els dies 17 i 18 de febrer la XV Mostra de la Trufa Negra del Maestrat Castelló Ruta de Sabor. Aficionats de diferents parts d’Espanya ja han confirmat la seua assistència.

La Mostra de la Tòfona Negra reunirà durant el cap de setmana a Benassal a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostelers i amants de la gastronomia amb l’eix en comú de la tòfona, el seu cultiu i les seues aplicacions gastronòmiques.

L’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, ha posat en valor “la importància de recolzar iniciatives com aquesta que donen a conèixer el nostre producte i generen activitat en els nostres pobles. Sabem que qui ve a conèixer la nostra zona, repeteix, perquè és un autèntic tresor, però necessitem experiències com aquesta perquè molta gent que no s’havia plantejat desplaçar-se fins a l’interior de Castelló ho faça i repetisca”.

Un atractiu programa formatiu
L’organització ha programat diferents activitats pensades, tant per al públic general, com per al públic especialitzat.

Entre elles cal destacar el dissabte al matí la conferència “Maneig de plantacions amb objectiu productor de tòfona negra” a càrrec de Luz Cuina Romero de Micolab, enginyera agrònoma i professora de formació professional de la branca de forestals en l’IES Alt Palancia de Sogorb (Castelló).

Posteriorment, també durant la jornada del dissabte tindrà lloc un nou taller d’ensinistrament de gossos per a la cerca de tòfones, a càrrec de Virginia Espinosa Ruiz, enginyera tècnica forestal de Masquesetas – Truficultura tècnica.

Destaca a més el showcooking – degustació amb tuber melanosporum i productes Castelló Ruta de Sabor a càrrec de David Buch, president de l’Associació de Sumilleres de Castelló i Província (ASUCAP), professor del CdT de Castelló i membre del Comitè de Tast de la Indicació Geogràfica Protegida Vins de Castelló. Així com un tast de vins de cellers pertanyents a la IGP.

El públic podrà conèixer les millors aplicacions gastronòmiques de la tòfona amb una demostració de cuina en directe a càrrec d’Emilio Cuiner, gerent i xef del restaurant L’Escudella de Vilafranca.

A més, es mantenen altres activitats ja tradicionals com el concurs de la tòfona de major pes patrocinada per la Unió de Llauradors, el concurs de gossos cercadors de tòfona o la degustació de plats trufats del diumenge.

També es duran a terme diferents activitats pensades en atraure als xiquets i xiquetes al món de la gastronomia i de la tòfona negra.