16 nous positius de Covid-19 a Castelló

274

Nota de premsa Generalitat Valenciana

 • Ana Barceló anuncia la contractació de 85 nous rastrejadors que se sumen als 1.008 amb els quals compta la Comunitat Valenciana
 • Barceló: “No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació”
 • S’han detectat 114 nous casos positius en les últimes 24 hores

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la contractació de 85 nous rastrejadors, principalment personal tècnic documentalista, que se sumen als 1.008 amb els quals compta actualment la Comunitat Valenciana per a les labors de seguiment de contactes en casos positius per coronavirus. En aquest sentit, ha destacat que “som la comunitat autònoma que més rastrejadors ha contractat per a aquest fi”.

Barceló ha alertat, d’altra banda, que “el nombre de nous contagis per coronavirus s’està accelerant en els últims dies”. De fet, s’ha duplicat en els últims 14 dies”. Per tant, “no ens podem confiar, no hem d’oblidar-nos que aquest enemic invisible que és el coronavirus no distingeix entre familiars, amics, companys de treball o complets desconeguts. No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació”.

En la Comunitat Valenciana s’han detectat i encapsulat 48 brots de major o menor afectació, 27 d’ells en l’última setmana, amb un total de 506 casos. “Això ens permet saber que el sistema està funcionant i que, malgrat l’increment de casos, tenim capacitat per a seguir la seua traçabilitat. En aquesta línia, Barceló ha explicat que el 45,2% està relacionat amb l’àmbit social, i les reunions familiars o amb amics suposen un 22,6%, el mateix percentatge que en els brots relacionats amb reunions associades a espais d’oci. A més, el 49% correspon a persones entre 15 i 34 anys i el 31% entre 35 i 64 anys.

“La nostra preocupació se centra, ara mateix, en l’augment de casos a conseqüència de la mobilitat, les reunions familiars, les terrasses i l’oci nocturn, perquè sabem que són l’origen de bona part dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes”, ha apuntat Barceló.

Actualització de la incidència de coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 114 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.895 persones. Per províncies, el nombre de nous casos és: 16 a Castelló (1.808 en total); 55 a la província d’Alacant (4.333 en total); 43 a la província de València (6.749 en total). A més, s’han reassignat 41 casos de dies anteriors i encara queden 5 casos pendents d’assignar.

D’altra banda, s’han donat 67 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.104 persones: 2.571 a Castelló, en 6.008 Alacant i 9.524 a València, a més d’1 cas no assignat.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 1.064 casos, la qual cosa suposa un 5,5% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 75 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients a l’UCI; 14 a la província d’Alacant, d’elles 3 a l’UCI; i 50 a la província de València, 6 d’elles a l’UCI.

En l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.477 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 513 a la d’Alacant i 737 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 565.077, de les quals 433.244 han sigut a través de PCR i 131.833 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 33 dies sense defuncions per coronavirus.

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 9 centres: 1 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 7 a la província de València.

 • Residents nous positius: 0
 • Treballadors i treballadores nous positius: 0
 • Residents morts: 0

A hores d’ara, es troben amb vigilància activa de control sanitari 2 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

 • Orihuela: 3 casos positius en l’àmbit laboral
 • Elx: 4 casos en l’àmbit laboral
 • Elx: 5 casos en àmbit social

Brots anteriors:

 • Mislata: 3 nous positius. Total: 8 en l’àmbit de l’oci nocturn
 • València: 10 casos més. Total: 21 en l’àmbit de l’oci nocturn
 • València: 3 casos més. Total: 9. Brot en l’àmbit familiar
 • València: 2 casos més. Total 7. En l’àmbit social

Salut Pública i Assistència Sanitària ja han definit com realitzar la investigació i el garbellat de casos en relació amb el brot detectat el cap de setmana passat en dues discoteques de València, des de les quals es posaran en contacte amb aquelles persones que les van visitar els dies 23 i 24 de juliol per a indicar-los on han d’acudir per a realitzar la prova PCR amb l’objectiu de descartar l’aparició de nous casos.