150 persones participen a la III Trobada Excursionista del Maestrat celebrada a Benassal

301

-Club de Muntanya Benassal-

Unes 150 persones van participar aquest passat diumenge en la III Trobada Excursionista del Maestrat celebrada a Benassal. Entre els caminants hi havia gent d’Albocàsser, Benicarló, Cabanes, Castelló, Culla, Les Coves de Vinromà, Museros, Peníscola, Polinyà del Xúquer, Salsadella, Sant Mateu, Vilafranca, Vilanova d’Alcolea, Vistabella, Xert i la gent del Club de Muntanya de Benassal, organitzador de la Trobada.

Trobada Excursionista Benassal
Trobada Excursionista a Benassal

A les 9 h del matí es va eixir des de la plaça de l’Ajuntament cap a la Font En Segures, on es va fer la primera parada, per poder beure aigua fresca de Benassal i recitar un poema de Carles Salvador dedicat a l’ indret. En esta edició, es va substituir l’explicació etnològica que es fa a l’hora d’esmorzar per la recitació de dos poemes del mestre Carles Salvador, donat que el 2015 ha estat l’any dedicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a Carles Salvador, fill predilecte de la localitat.

Trobada Excursionista Benassal (4)

De la Font En Segures es va seguir cap al Rivet, lloc triat per esmorzar. Allí, també es va llegir un altre poema i a continuació es va plantar l’arbre commemoratiu de la Tercera Trobada, un grevoler. Els representats dels diversos pobles van participar de manera simbòlica en la plantada dipositant terra portada dels seus pobles.La ruta va continuar per la Torre Monfort, Mas d’Hilario, Mas dels Oms, Mas de Felip i Sant Roc entre altres llocs, sumant un total de 15 quilometres.

El dinar de germanor es va celebrar en el poliesportiu cobert i va consistir en un entremès, estofat de pataca amb carn de bou i fruita. A l’hora del cafè es van reunir els diversos representats dels pobles i clubs i el representat de Maestrat Viu, col•lectiu que coordina les Trobades, amb l’objectiu d’iniciar una presa de contacte. El punt central de la reunió va ser triar un poble per a la propera trobada, tema que va quedar pendent de la resposta de tres pobles.

Trobada Excursionista Benassal
Trobada Excursionista a Benassal

Aquesta trobada excursionista que pretén passejar per les terres del Maestrat Històric es va encetar l’any 2013 a Sant Mateu, seguit ho va celebrar el club Xiruca de Benicarlo i la tercera s’ha celebrat a Benassal. La coordinació passa per Maestrat Viu, col•lectiu en defensa de la cultura i la llengua de les nostres terres. Des de l’organització, el Club de Muntanya de Benassal i Maestrat Viu, es valora positivament el desenvolupament de la III Trobada Excursionista del Maestrat i animen a que la iniciativa es consolide i tingue continuïtat.