1,5 milions d’euros per als 85 ajuntaments de la província beneficiaris del Fons contra la Despoblació

323
Reunió de José Martí amb Santiago Agustí
Reunió de José Martí amb Santiago Agustí
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • La institució se suma per primera vegada a aquesta caixa de recursos aportant la mateixa quantitat que la Generalitat Valenciana perquè cada poble reba un mínim de 10.000 euros que pot incrementar-se en funció del nombre d’habitants

La Diputació de Castelló ja ho té tot disposat per a transferir la setmana que ve 1.503.605 euros amb destinació als 85 municipis de la província beneficiaris del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra la Despoblació. És la primera vegada que la Diputació de Castelló realitza una aportació econòmica a aquest fons creat per la Generalitat Valenciana, al qual en 2021 destinarà la mateixa quantitat que el propi govern valencià. D’aquesta manera, els municipis en risc de despoblació es repartiran 3.007.210 euros, la qual cosa permet que tinguen assegurat un mínim de 10.000 euros, que es veurà incrementat en funció del nombre d’habitants amb el qual compte.

El president, José Martí, considera que és «una molt bona notícia» i felicita per la seua bona gestió al diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, i als funcionaris i treballadors públics del departament per la celeritat amb la qual s’ha activat aquest fons, «que es va aprovar de manera definitiva fa només uns dies, en el ple celebrat el passat dia 28 de setembre».

Rebran recursos procedents del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra la Despoblació tots els pobles de fins a 300 habitants i aquells altres que tenint una població superior complisquen amb els criteris objectius marcats per la Generalitat Valenciana per a comptar amb la consideració de municipis en risc de despoblació.

Sobre aquest tema, el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, ha recordat que «estem davant un fons que ja existia des de feia diversos anys i al qual ara se suma la Diputació de Castelló per la determinació de l’actual equip de govern progressista d’aportar el màxim de recursos possibles als pobles, a fi que puguen ampliar i millorar els serveis que presten als seus veïns».

Agustí ha afegit que el Fons de Cooperació Municipal per a Lluita contra la Despoblació «té caràcter no finalista i és coherent amb l’aposta de l’equip de José Martí de «dotar de plena automomia als ajuntaments perquè les seues alcaldesses i alcaldes destinen aquests recursos als assumptes que consideren oportuns».

Declaració del president de la Diputació de Castelló, José Martí