‘Construeix valors’ arriba al CEIP Sant Jaume d’Onil

116
PUBLICITAT

– L’alumnat de cinqué de primària ha començat les sessions del projecte

Aquesta setmana han començat les classes del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrànea a Onil, a la comarca alacantina de la Foia d’Alcoi. Els xiquets i xiquetes de cinqué de primària són els que estan participant en les dirigides per la ONGD Medicusmundi i que conjuminen la teoria i la pràctica de treball co-creatiu.

En aquesta ocasió, l’alumnat està aprenent sobre el cicle productiu dels aparells electrònics i, amb ell, les desigualtats i injustícies que es produeixen en les diferents fases. A través de materials adaptats a la seua edat, els i les menors comprenen què ocorre a cada moment, les situacions de desigualtat i falta de drets socials i econòmics als països del sud global i possibles opcions de canvi sostenible gràcies als ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible) i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

Els coneixements adquirits i les propostes de canvi de l’alumnat són plasmades en maquetes creades amb els materials interactius de Lego Educació. Aquestes maquetes seran exposades pròximament perquè la ciutadania en general tinga l’oportunitat de veure-les i aprendre amb l’ajuda dels xiquets i xiquetes. Així, es tancarà el cicle de la metodologia aprenentatge-servei en la qual es basa ‘Construeix Valors’ i per la qual es busca que tota la societat unida aprenga, es consciencie de manera col·laborativa i construïsca en valors.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.