14 nous positius de coronavirus a Castelló

794
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • 185 nous casos a tota la Comunitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha donat a conéixer un dia més l’evolució de la pandèmia de Covid-19 a la Comunitat Valenciana, amb un increment considerable de 185 casos. En un dia s’han detectat 14 nous positius a la província de Castelló. També hi ha 68 afectats més a València i 103 a Alacant.

D’aquesta manera, són ja 54 casos actius detectats a Castelló (amb 19 hospitalitzats i 2 a l’UCI) i 726 a la Comunitat Valenciana. De tots ells, 95 són homes, 90 són dones i entre ells hi ha 3 menors de 14 anys.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 22 defuncions en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 10 a la de València i 11 a la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’aquest dimarts, s’han donat un total de 16 altes: 1 a la província de Castelló, 5 a la d’Alacant i 10 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 4.564. A més, en el número 900 s’han atés, des que es va posar en marxa, quasi 22.300 cridades i l’autotest inclòs a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut més d’un 1.650.000 visites.

Noves mesures per a les residències de majors

La consellera de Sanitat ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que “aquestes situacions són especialment preocupants, tant a la Comunitat Valenciana com al conjunt d’Espanya”, per la qual cosa “davant aquests brots hem d’extremar les precaucions i centrar tots els nostres esforços a contenir el virus, perquè ens trobem davant de persones amb major vulnerabilitat i són espais de convivència i de contacte entre ells”.

Per aquesta raó, aquest dimecres eixirà una resolució per a facultar a la Conselleria de Sanitat a posar baix el seu control i protecció a aquelles residències, públiques o privades, en les quals hi hage un brot de coronavirus. D’aquesta manera, el personal sanitari dependent de la Conselleria podrà prendre quantes mesures consideri necessàries dins de la residència per al control i el tractament de la pandèmia, i tindrà plenes facultats en l’àmbit sanitari sobre el conjunt del personal adscrit als centres.

Per a això, davant el brot de coronavirus en una residència, la Conselleria de Sanitat designarà un responsable propi del departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requerisca, per a fer-se càrrec de l’activitat assistencial dels centres de majors.

A més, la Conselleria de Sanitat tindrà plena capacitat d’inspecció en tots els centres de residències de majors per a avaluar la seva situació i determinar les mesures que considere oportunes. Aquestes mesures estaran en vigor el temps que dure la pandèmia.

Els tres brots s’han produït en residències de majors de Torrent, Alcoi i Elx.

En la residència de Torrent hi ha en aquests moments 47 casos positius, 5 d’ells ingressats en un hospital, i 16 residents pendents del resultat de les proves.

En la residència d’Alcoi, estan aïllats amb símptomes en aquests moments un total de 58 persones, controlats per 8 reforços de la Unitat d’Hospitalització a domicili. A més, està pendent la contractació de 31 persones (1 metge, 12 infermeres i 18 TCAES) per a reforçar el centre.

D’altra banda, en la residència de majors d’Elx hi ha en aquests moments aïllats i amb símptomes 3 usuaris. També 5 dels residents estan hospitalitzats, tres d’ells en planta i dues en l’UCI.

Barceló ha matisat que Salut Pública i la direcció del departament de Salut estan en contacte permanent amb la residència per a cobrir totes les necessitats.