14 mesos després, sense terminis per a solucionar la neteja de la presó d’Albocàsser

397
PUBLICITAT

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat que catorze mesos després encara no s’ha posat solució a la nefasta situació del centre penitenciari Castelló II ( Albocàsser). El centre no compta des de juliol de 2021 del servei de neteja, fent-se càrrec d’aquesta funció les pròpies persones internes, o la Guàrdia Civil en les seues dependències, corrent a més des del principi amb la despesa de la comprar de material de neteja.

Al maig de 2021, les persones treballadores de l’empresa adjudicatària del servei van començar a manifestar-se per no cobrar les hores, davant la passivitat i la indiferència de l’empresa. Posteriorment es van declarar en vaga total i al juliol es va deixar de prestar tot el servei. Des del principi d’aquest conflicte, interns i Guàrdia Civil han hagut de fer front a la neteja d’aquestes instal·lacions.

El Govern es justifica en què el contracte es va resoldre el 25 de gener de 2022, és a dir, 7 mesos després d’estar el servei. És el 18 de febrer quan es va remetre a 3 empreses invitació per a concórrer en un contracte menor de neteja, quedant aquest desert i ara ,segons la resposta, s’estan fent els passos per a publicar un contracte obert simplificat. Malgrat això,  es segueixen sense donar respostes a moltes de les qüestions plantejades.