122 alumnes inicien el curs a l’IES de Vilafranca que estrena mòdul formatiu i batxillerat

705
Ies de Vilafranca
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca –

Vilafranca va iniciar ahir un curs escolar carregat de novetats. Per primera vegada en quaranta anys el batxillerat s’impartirà a l’IES de la localitat. D’aquesta manera els alumnes del municipi, localitats veïnes dels Ports i el Maestrat de Terol evitaran desplaçaments que, en alguns casos, superaven els 200 quilòmetres per poder cursar aquests estudis. La implantació del batxillerat ha estat possible “gràcies a la feina de pares, mares, l’IES, els ajuntaments dels pobles dels Ports, el Maestrat de Terol i els governs d’Aragó i la Generalitat Valenciana”, segons ha definit l’alcalde de Vilafranca, Òscar Tena. L’arribada a Vilafranca d’alumnes dels pobles de Terol apuntala l’IES i estreta la col·laboració entre províncies i autonomies. Els alumnes aragonesos tindran ensenyament en castellà. Els alumnes de la Vila i pobles dels Ports seguiran amb el valencià com a llengua vehicular. Hi haurà desdoblaments d’aules.

Una altra de les bones notícies per a l’IES de la localitat és la implantació d’un mòdul formatiu d’atenció sociosanitària, que ha tingut una gran acceptació amb 15 matrícules.

122 alumnes inicien les classes a l’IES. L’increment de l’oferta docent també ha suposat la contractació de tres professors. El proper curs l’increment d’alumnes i professors serà encara major al impartir-se els dos anys del batxillerat i del mòdul formatiu.

Óscar Tena ha destacat que l’ampliació de l’ensenyament fins als 18 anys “suposarà igualar els serveis educatius de Vilafranca amb els alumnes de la costa així com la consolidació de la població en nombrosos municipis ja que, d’aquesta manera, els pares, evitaran el important despesa que comportava enviar als seus fills a internats de Terol, Morella o Castelló “.

-Transport escolar

L’arribada dels alumnes Terol també suposa l’activació d’una nova línia de transport escolar, que repercutirà positivament en les empreses de Vilafranca.