120 recreacionistes medievals es donaran cita a Culla aquest cap de setmana

679
PUBLICITAT

L’esdeveniment comptarà amb un mercat medieval, amb artesania i gastronomia, i tindrà com a base diverses escenificacions

Els dies 5, 6 i 7 de juliol, en municipi de Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat, acollirà la tercera edició del seu recreació històrica ‘Culla 1233’. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’agrupació local ‘Militia Christi del Maestrat’, juntament amb l’ajuntament i la col·laboració de diferents associacions locals.

Durant tot el cap de setmana, el casc històric de Culla, declarat Bé d’Interès Cultural en 2014 i considerat un dels més ben conservats de l’arc mediterrani, tornarà al segle XIII per transportar al passat a veïns i visitants.

A Culla es donaran cita més d’un centenar d’aficionats de grups recreacionistas de diferents punts de la geografia espanyola, com ara l’Associació Pla de Quart de València, Almogàvers d’Almansa, Almogàvers de Saragossa, Mesnada dels mesnaderos de Castelló, Guerrers de Tudmir de Múrcia, Alba Domus de Granada, Terç de València, El mantó blanc de Mallorca, Animes Veritas de Madrid, Cavallers de Albasit d’Albacete i els Hospitalaris de Madrid. Tots ells pernoctaran, des de divendres, en un campament militar situat en les ruïnes de l’antic castell, que amb absolut rigor reproduirà com era la vida en un d’aquests emplaçaments. En aquest lloc, durant els tres dies, es duran a terme activitats com un taller de tir amb arc, taller de treball amb forja, taller de vestimenta del cavaller i civil, entre d’altres.

El programa de l’esdeveniment comptarà amb un mercat medieval, amb artesania i gastronomia, i tindrà com a base diverses escenificacions, com la batalla entre les tropes cristianes i la guarnició sarraïna de Culla o la venda dels presoners capturats en l’enfrontament. A més, diumenge també es realitzaran dos recreacions especials amb motiu del 775 aniversari de la Carta Pobla de Culla: la “Concòrdia de Montalbán” amb la donació del castell de Culla per part del Rei Jaume I i la recreació històrica de la lectura de la carta Pobla.