119.183 euros per al manteniment de la Fàbrica Giner de Morella

244
Fàbrica Giner

Diadia

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha signat un conveni de col·laboració amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, per a la conservació, el manteniment, la rehabilitació i la gestió del complex Fàbrica de Giner al municipi.

Mitjançant aquest acord, l’Agència Valenciana del Turisme destinarà 119.183,81 euros perquè l’ajuntament de Morella dugue a terme les actuacions per al desenvolupament de l’actuació de reparació i conservació del complex Fàbrica de Giner a la localitat durant l’any 2017.

Segons han informat fonts de l’AVT en un comunicat, l’objectiu d’aquest compromís és vetllar per la conservació, reparació, manteniment i neteja de tots els elements construïts i zones comuns de l’esmentat complex.

També es contempla el manteniment dels cartells de senyalització i explicatius existents a l’interior del mateix; la retirada dels elements deteriorats, que no siguin susceptibles de reparació; així com qualsevol altra acció necessària per al manteniment del complex, especialment allò que pugui afectar la seguretat dels usuaris o que pugui ocasionar algun perjudici al medi ambient.

El complex Fàbrica de Giner-Maria del Collet és propietat de la Generalitat, adscrita a l’Agència Valenciana del Turisme, i per resolució de 7 de juny de 2016, el president de l’AVT s’autoritza a l’Ajuntament de Morella l’ocupació temporal d’alguns dels béns del complex, com l’alberg juvenil, el parc multiaventura Saltapins i la piscina, entre d’altres.

A més, aquestes actuacions estan encaminades a l’adequació del complex i del seu entorn per a la ubicació del futur Centre de Turisme (CDT) d’interior que s’ubicarà en aquest municipi.

Així, tal com ha remarcat Colomer, “aquest serà el primer Centre que s’ubicarà a l’interior de la Comunitat Valenciana i, a més de reforçar la formació en la província, servirà com a centre d’investigació i desenvolupament de projectes de futur vinculats al turisme de interior “