119.000 euros de Diputació per a ramaders de bous braus

879
José Martí, president de la Diputació de Castelló
José Martí, president de la Diputació de Castelló
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació recorda les fortes restriccions que imposa el Pla Econòmic Financer al qual està subjecte la institució, que resulta d’obligat compliment

El president de la Diputació, José Martí, i els diputats provincials de Desenvolupament Rural i Escola Taurina, Santi Pérez i Lluïsa Monferrer, s’han reunit hui amb representants de la Unió Ramadera del Llevant, als quals han explicat la línia d’ajudes extraordinària per al sector aprovada dimarts passat en el ple de la institució per valor de 119.000 euros.

Una decisió que segons Martí, «ha suposat un gran esforç pressupostari perquè la Diputació es troba subjecta a un Pla Econòmic Financer que limita considerablement la implementació d’ajudes no previstes». De fet, la nova línia es nodreix dels 61.000 euros resultants de les renúncies de les penyes taurines a les subvencions que concedeix l’àrea de Cultura i dels 57.450 procedents dels actes taurins de l’Escola Taurina que no es van arribar a celebrar per la suspensió de la Magdalena de Castelló. El president ha recordat que «els recursos són sempre limitats, i més en una any aquest en el qual la Covid ha irromput per sorpresa».

En paraules de Martí, «també ha sigut necessari realitzar un considerable esforç administratiu perquè la Diputació manca de competències en matèria de ramaderies de bous braus i hem hagut de sol·licitar a la Generalitat Valenciana una cessió competencial».

Són informacions que s’han trasllat en el transcurs de la reunió mantinguda hui al Palau dels Aules per a abordar la problemàtica per la qual estan travessant les ramaderies, els representants de les quals han anunciat que traslladaran a la Diputació un informe econòmic sobre la situació del sector. L’equip de govern s’ha compromés a estudiar-lo reiterant que el marge de maniobra amb el qual compta la institució és molt estret «per les restriccions pressupostàries que imposa el Pla Econòmic Financer».