116 xiquets i xiquetes comencen les colònies Seidia a Benassal

1254
Colonia Benassal
PUBLICITAT
Colonia Benassal
Colonia Benassal

116 xiquets i xiquetes, amb edats compreses entre els 8 a 10 anys han iniciat l’estada de vuit dies a la colònia Seidia de Benassal, que finalitzarà el proper dia 8 de juliol. És el primer dels quatre torns previstos per a aquest estiu, per al qual s’han inscrit gairebé 450 joves.

El paratge en què es troba la colònia i les instal · lacions de què disposa la fan òptima per desenvolupar activitats tant d’educació ambiental com lúdiques. De fet, compta amb pistes poliesportives i espais oberts per a la realització d’activitats diverses a l’aire lliure que la converteixen en tot un referent dins de les activitats educatives de temps lliure a la província de Castelló per ser el centre que des de fa més anys s’organitza de forma consecutiva estades per al públic infantil i juvenil.

La Fundació Caixa Castelló organitza cada estiu un intens programa que enguany se centren en el coneixement del món rural i natural i en la cura del medi ambient. Les activitats programades estan personalitzades per edats de la mà de monitors especialitzats en animació sociocultural i en educació mediambiental. Entre totes aquestes activitats destaquen les excursions, vetllades, tallers manuals, marxa i senderisme i coneixement de medi rural. Tot aquest programa té com a principal objectiu fomentar el coneixement i respecte al medi ambient i els hàbits de convivència a través d’activitats lúdiques i participatives. Entre els jocs destaquen els d’exterior i els de nit amb llanternes. També hi haurà tallers de manualitats o apicultura, a més de sortides i excursions. Això sense oblidar les representacions i els jocs de rol, que potencien la imaginació i la confiança.

Aquest any, els grups establerts són els següents: el primer torn es realitzarà fins al dia 8 de juliol; el segon torn del 11 al 18 de juliol (nens nascuts del 2001 al 2004), el tercer torn del 22 al 29 de juliol (nascuts entre 2001 al 2004), el quart torn de l’1 al 8 d’agost per a infants nascuts el 1999 i 2002.

Novetats i disponibilitat de places

La Fundació Caixa Castelló introdueix la novetat “diverteix en anglès” per al torn de l’1 al 8 d’agost, adreçat a nens i nenes nascuts els anys 1990, 2000, 2001 i 2002. Aquest torn ofereix la possibilitat als nens de 12 a 15 anys que puguin gaudir de tots els avantatges d’oci i temps lliure que ofereix Seidia, afegint a més el component d’aprenentatge de l’idioma anglès. No es tracta per tant d’una estada en immersió lingüística on totes i cadascuna de les activitats es desenvolupen en idioma estranger. I és que el plantejament de la present Colònia d’estiu en anglès es concep com una ampliació (mai una substitució) dels objectius prioritaris de tota colònia, i específicament els de la Colònia Seidia, que són el foment del respecte al medi ambient i el desenvolupament d’hàbits de convivència a través d’activitats lúdiques i participatives.

El preu del torn és de 240 euros inclosos els trasllats d’anada i tornada a la colònia Seidia. La Fundació Caixa Castelló posa a disposició dels usuaris el telèfon 964232551 on podran sol · licitar la informació que desitgin.