Linies elèctriques a Forcall
Linies elèctriques a Forcall

La Diputació de Castelló ha adjudicat i als contractes per al subministrament d’energia elèctrica a tres empreses ( Electra Energia SAU , Iberdrola SAU i Gas natural Serveis) , el que permetrà seguir sumant millores en els preus ja que cada municipi podrà contractar amb una empresa depenent del seu tipus de tarifa . Aquest servei, inclòs a la Central de Contractació de la institució provincial , i al qual hi ha adherits 110 municipis , ha permès ia un estalvi acumulat en 2012 i 2013 de més de 7,7 milions d’euros en la factura elèctrica dels ajuntaments .

El vicepresident de l’àrea d’Economia , Miguel Barrachina , ha explicat que ” un total de 110 entitats de la província , entre municipis , consorcis i mancomunitats , seguiran augmentant els beneficis en la factura de la llum amb aquest estalvi d’un 20% de mitjana en contractar a través de la Central de Contractació . És significativa la millora ja que la baixa mitjana ha estat propera al 20% , bastant més que l’anterior que va ser del 9% , això és pel que fa de les tarifes al públic que són les que s’oferirien als ajuntaments si no se sumen a la central de compres . Comparant els preus de l’energia oferts amb el que ja disposàvem , s’han reduït els preus de mitjana un 7,5% més barates que en l’anterior contracte ” .

Cal assenyalar que l’estalvi que està potenciant la Diputació de Castelló en el subministrament d’energia elèctrica en els municipis és més gran , ja que des de la institució s’està implementant el Pla d’Eficiència Energètica que inclou a la Central de Contractació la realització d’auditories energètiques i el subministrament d’elements d’eficiència energètica . Així que, tal com ha dit Barrachina , ” ajudem els ajuntaments a pagar menys per la llum , però també a consumir menys llum . “

Els ajuntaments estalvien més de 14 milions d’euros
La Central de Contractació de la Diputació va permetre el 2013 un estalvi de més de 14 milions d’euros als 134 dels 135 municipis de la província . Aquesta eina informàtica que la institució provincial va posar en marxa a finals de 2011 per millorar la contractació pública dels ajuntaments va sumar l’any passat set nous contractes , amb la qual cosa són ja 15 els serveis que l’administració local pot contractar a través d’aquest portal .

Barrachina ha explicat que “a més de facilitar serveis i contractes a uns preus més barats i amb una tramitació administrativa molt més avantatjosa , la Central de Contractació és un instrument que estan aprofitant alguns ajuntaments adherits per negociar contractes més beneficiosos encara amb els seus proveïdors , tenint en compte que ja tenen un preu de mínims per negociar gràcies als serveis que oferim ” .

En utilitzar els beneficis de l’economia en escala , la Diputació ha pogut obtenir descomptes d’entre un 5% fins a més d’un 50 % segons els serveis als quals s’han adherit els ajuntaments .