11 pastors confirmen la seua participació al concurs de gossos de rabera d’Ares del Maestrat

879
Cartell concurs gossos de rabera
PUBLICITAT

Cartell concurs gossos de rabera
Cartell concurs gossos de rabera
El proper dia 15 de juny Ares del Maestrat acollirà la novena edició del concurs de gossos d’atura de la localitat . Els organitzadors estan immersos en els preparatius i ja han confirmat que almenys seran 11 els pastors participants amb els seus gossos . Entre els confirmats predominen els pastors que concursaran amb gossos Border Collie , encara que també estaran representades altres races com el Gos d’Atura Català o el Ca de Bestiar , propi de Mallorca .

Segons Julio Bayot , alma mater del concurs , els que han confirmat són Miguel Diaz des Torrent ( València ) amb Ben ( Border Collie ) , Jesus Beneito des d’Agres ( Alacant ) amb Murla ( Gos d’atura ) , Javier García des de Morella amb Raig ( Border Collie ) , Serafin Garcia des de Morella amb Tigre ( Border Collie ) , Gemino Segura des de Morella amb Nuri ( Border Collie ) , Ismael Boix des de Morella amb Dover ( Border Collie ) , Ferran Riu des Navas ( Barcelona) amb Satanas ( Border Collie ) , Joan J. Vicenç – Nyegos des de Mallorca amb Estela Bruna ( Ca de Bestiar ) i el mateix Juli Bayot des Ares amb Xispa ( Border Collie ) .

El concurs s’iniciarà el dia 15 a la Canà d’Ares , al costat de la carretera CV -12 . Començarà a les 10h del matí amb el sorteig de concursants i amb la primera fase . Després de la eliminatòria se celebrarà la final .

En el concurs el gos haurà de recollir les ovelles , les ha de portar fins a l’interior d’un cercle on se situarà el pastor , que haurà d’agafar l’ovella que porta una esquella . Un cop realitzada aquesta operació el pastor conduirà les ovelles fins a un passadís . Des d’allà el gos haurà de guiar les ovelles perquè el travessen . En el mateix punt , el pastor haurà d’indicar al gos perquè dugue a les ovelles a un corral . Aquest any , com a novetat el corral tindrà un obstacle d’accés . D’aquesta manera s’incrementa la dificultat .

Al costat del concurs hi haurà passejades en ruc per als més petits.