103 nous positius de Covid-19 a Castelló

853
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve
  • S’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus
  • La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre la situació actual del coronavirus a la Comunitat Valenciana i anunciar les mesures que s’estan adoptant en la Comunitat per a la contenció del virus.

Durant la seua intervenció Barceló ha assenyalat que “es prorrogaran durant 21 dies més les mesures de prevenció enfront del coronavirus adoptades el mes d’agost passat per a tota la Comunitat Valenciana, unes mesures que van ser consensuades per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut”.

Aquesta pròrroga s’inicia dilluns que ve i afecta principalment a diferents àmbits socials com l’oci nocturn, l’hostaleria, la celebració de diferents esdeveniments i el consum de tabac al carrer.

Segons ha indicat Barceló, “es tracta d’unes mesures que estan mostrant la seua efectivitat en la contenció del virus, per la qual cosa és important que continuem treballant en aquesta línia per a evitar contagis i frenar els possibles brots i controlar la pandèmia”.

Així mateix, la consellera ha destacat la important labor que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana de vigilància precoç i recerca activa de casos”. De fet, ha assenyalat que “estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des de la fi de l’estat d’alarma s’han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, la qual cosa suposa un increment de més del 152%”

En total, s’han dut a terme 1.057.457 proves, de les quals un 92% han resultat negatives i només el 8% han sigut positives. A més, el 40% dels casos detectats des de finals de maig corresponen a persones asimptomàtiques.

Incorporació de nous professionals enfront de la COVID-19

Quant als reforços de professionals, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “continuem ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la part assistencial i la labor de rastreig que s’està duent a terme davant el coronavirus”.

En concret, es tracta de 241 auxiliars administratius que reforçaran l’Atenció Primària i 50 nous llocs d’especialistes en Documentació Sanitària. A més, es comptarà amb 113 llocs destinats a laboratoris de microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics especialistes en laboratori. Així mateix, s’incorporaran 6 nous auxiliars administratius.

Tal com ha assenyalat Barceló, “des de Sanitat s’està realitzant un gran esforç per a augmentar la capacitat de resposta i fer front a la pandèmia. La finalitat d’incorporar nous efectius és facilitar i donar suport a la important labor que estan duent a terme els professionals”.

En aquest sentit, Sanitat prorrogarà per un període de sis mesos els contractes que finalitzen el mes de novembre, que ascendeixen a 7.410 contractes. Per a això, destinarà 22 milions d’euros al mes.

Actualització dades coronavirus a la Comunitat Valenciana

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 707 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR a la Comunitat Valenciana des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 37.553 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 103 a Castelló (4.133 en total); 296 a Alacant (12.406 en total), i 308 a la província de València (20.918 en total). A més, s’ha reassignat un cas a la província de València, amb el que el nombre total de casos sense assignar ascendeix a 6.

D’altra banda, s’han donat 688 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 38.870: 4.546 a Castelló, 12.511 a Alacant i 21.780 a València. A més, hi ha 33 altes no assignades.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 6.286 casos, la qual cosa suposa un 13,44% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 463 persones ingressades: 60 a la província de Castelló, amb 8 pacients a l’UCI; 168 a la província d’Alacant, 33 d’ells a l’UCI; i 235 a la província de València, 31 d’ells a l’UCI.

D’altra banda, s’han registrat 8 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.617 persones: 240 a la província de Castelló, 562 a la d’Alacant i 815 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.057.457, de les quals 908.115 han sigut a través de PCR i 149.342 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 44 residències de majors (1 a la província de Castelló, 14 a la província d’Alacant i 29 a la província de València), 8 centres de persones amb diversitat funcional (0 a la província de Castelló, 2 a la d’Alacant i 6 a la de València) i 3 centres de menors (0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València).

  • Residents nous positius: 0
  • Treballadors nous positius: 2
  • Residents morts: 0

Actualment, es troben amb vigilància activa de control sanitari 7 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

· València: 4 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· Alacant: 6 casos. Origen laboral
· Carlet: 3 casos. Origen social
· Paterna: 4 casos. Origen social
· Rocafort: 3 casos. Origen social
· Elx: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Xàtiva: 5 casos. Origen laboral
· Gata de Gorgos: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
· Enguera: 5 casos. Origen Social
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen laboral
· Moixent: 4 casos. Origen social
· Orpesa: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
· València: 5 casos. Origen social
· Paterna: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
· Genovés: 5 casos. Origen social
· Benicarló: 3 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
· Burjassot: 3 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Benidorm: 8 casos. Origen social
· Vilallonga: 6 casos. Origen social
· Onda: 6 casos. Origen laboral
· Quart de Poblet: 3 casos. Origen laboral
· Ibi: 3 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
· Alboraia: 4 casos. Origen social
· Castelló de la Plana: 16 casos. Origen laboral