100% d’infants vacunats en la primera fase de vacunació infantil a Vilafranca

430
PUBLICITAT

D’acord amb les prescripcions de la Conselleria de Sanitat, el passat dijous, els facultatius del Centre de Salut de Vilafranca iniciaven la vacunació infantil al poliesportiu de la localitat. Un lloc ampli i idoni perquè estava fora del centre escolar tot i que no molt allunyat. Alhora permetia l’accés a aquelles famílies que volien acompanyar els menuts i les menudes.

4t, 5è i 6è, primer

Entre dijous i divendres es van vacunar els 50 xiquets i xiquetes d’entre 9 i 11 anys, escolaritzats als centres de Vilafranca i Castellfort. Aquestes edats corresponen als cursos de 4t, 5è i 6e de primària.

El propi centre escolar va realitzar el recompte d’alumnat i va fer arribar les autoritzacions a les famílies per donar el consentiment.

La vacunació es va dur a terme en dos dies per preveure efectes secundaris i possibles reaccions al·lèrgiques. Després de ser vacunats, els infants s’esperaven a les grades del poliesportiu durant els 15 minuts reglamentaris, acompanyats o no de les seues famílies.

15.000 dosis repartides de forma equitativa

En aquesta primera fase de vacunació escolar, la Conselleria de Sanitat ha rebut 15.000 dosis que s’han repartit de forma equitativa entre tots els centres de salut. És per això que només s’han vacunat tres cursos. La segona etapa començarà a partir del 10 de gener de 2022 però anirà en funció de la recepció de vacunes.

Els xiquets i les xiquetes han estat inoculats amb la vacuna pfizer pediàtrica. Es tracta d’un immunogen diferent al dels adults pel que fa al mil·ligramatge i la dissolució. No obstant això, caldrà una segona dosi a les 8 setmanes.  

No s’han observat efectes secuntaris greus

En les hores posteriors a la vacunació, segons ha informat el Centre de Salut vilafranquí, no s’han observat efectes secundaris greus. Només dolor al braç i una mica de febrícula lleu en casos molt aïllats.

Sanitaris i docents, un treball conjunt

A banda, l’equip mèdic vilafranquí està molt content de la resposta a la vacunació, tant dels infants com de les famílies. La cobertura ha estat del cent per cent, i això és un pas important cap a la immunització col·lectiva. Alhora també agraeixen el treball del centre escolar a l’hora de coordinar l’organització, facilitar les dades de l’alumnat i entregar i recollir les autoritzacions.