100 associacions han reservat visites per a la Llum de la Memòria a Castellfort i Benassal
100 associacions han reservat visites per a la Llum de la Memòria a Castellfort i Benassal

El programa d’excursions de la Diputació de Castelló a la major exposició de patrimoni sacre restaurat de la província, ‘La Llum de la Memòria’, ha tingut una molt bon acolliment entre associacions de majors i diferents col·lectius de la província. Aquesta iniciativa provincial per a dinamitzar l’activitat turística de l’interior, ja ha rebut la confirmació de 100 associacions que generaran 5.000 visites en les pròximes setmanes.

L’exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de L’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de la Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació.

Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i Diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des de làpides romanes a creus gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Real Fàbrica de l’Alcora.

La tercera seu de l’exposició se situa en l’Ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d’Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l’ermitori, aquesta exposició mostra més d’una trentena de peces d’art sacre d’estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.

Cal recordar que tot el relatiu als dos cicles expositius de la ‘Llum de la Memòria’ es pot consultar en el portal web llumdelamemoria.dipcas.es.

Publicitat