10 anys del Museu de la Pedra en Sec de Vilafranca

313

El Museu de la Pedra en Sec celebra avui el seu aniversari. Aquest 14 d’octubre de 2016 es compleixen 10 anys des de la seva inauguració.

La pedra en sec ha sigut i és una constant a Vilafranca. Durant segles, la necessitat d’augmentar la superfície i la qualitat del terreny cultivable va fer que s’extragueren de les seves terres grans quantitats de pedra. Amb ella i amb l’enginy i les mans dels pobladors d’aquesta vila es va crear una arquitectura pròpia, senzilla i popular, una forma única d’entendre el medi que els rodejava. Es van crear centenars de quilòmetres de parets de pedra seca i centenars de casetes, basses, pous, bancals, artigues, assagadors, etc.

museu-de-la-pedra-en-sec-de-vilafranca-2

Així, per a donar a conèixer aquesta arquitectura ecològica que ha transformat el paisatge d’una manera sàvia i respectuosa amb el medi ambient, Vilafranca va crear aquest espai museogràfic,ubicat sobre la Llotja gòtica, i tres itineraris de la pedra en sec (el del Pla de Mosorro, Les Virtuts i La Parreta).

Per a celebrar aquesta data tan assenyalada, durant tot el cap de setmana hi haurà visites guiades gratuïtes al Museu de la Pedra en Sec en el següent horari:

– Divendres i dissabte, a les 11:00, 12:00, 16:30 i 17:30 h.
– Diumenge, a les 11:00 i 12:00 h.

El lloc de sortida és la Tourist Info Vilafranca (C/ Sant Roc, 1).