Residència de la Tercera Edat de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca està intensificant els contactes per obrir la Residència de la Tercera Edat-Centre de Dia en 2015. Si no amb totes les places disponibles –el centre disposa de 60– si amb les suficients perquè sigui viable la seva posada en funcionament. Les obres estan finalitats des de fa dos anys. Des de fa més l’Ajuntament de Vilafranca reclama a la Generalitat Valenciana el concert de les places, tant del centre de dia com del geriàtric.

L’alcalde, Óscar Tena, ha mantingut diverses trobades amb responsables de Benestar Social. El mateix han fet els encarregats de la Fundació Gerón, gestora del centre.

En aquests moments nombrosos veïns de Vilafranca es traslladen al Centre de Dia de Morella, el que els evitaria un desplaçament de 70 quilòmetres diaris. Així mateix la residència suposaria la creació de nombrosos llocs de treball. La residència va suposar en el seu moment una inversió de més de 3 milions d’euros. Des de la seva finalització el consistori no ha parat de reivindicar davant el Consell el concert de les places. Sense el concert seria impossible la seva obertura.

Vilafranca no només aspira a donar servei als seus propis veïns, sinó també als de localitats veïnes i als dels municipis propers de Terol.

-Mòdul sociosanitari

D’altra banda el Consell Escolar de Vilafranca no para de reclamar davant d’una altra conselleria, en aquest cas la d’Educació, la implantació d’un mòdul formatiu en atenció sociosanitària, que formi a professionals per a la residència o aquest tipus de centres.