La Brigada Municipal recollirà el vidre, cartró i plàstic dels establiments de Morella de forma diària i des de les 6.30 hores, contribuint a tenir cura del medi ambient i netejant els carrers el més prompte possible

L’Ajuntament de Morella tornarà a posar en marxa el Servei Especial de Recollida Selectiva diària, entre els dies 14 i 23 d’agost. Amb aquest, es pretén que la gran quantitat de residus que es generen a causa de la gran afluència de visitants i l’augment d’activitat per les festes, es puguen recollir selectivament i dipositar-los al ecoparc per al seu posterior reciclatge. Aquest important servei ja es va posar en pràctica durant les festes del Sexenni, amb un resultat molt positiu i, des de llavors, s’ha realitzat en els anys següents.

El regidor de medi ambient, Rafa Pallarés, afirma que “fer la recollida selectiva diàriament suposa un gran esforç, però creiem que beneficiarà els establiments, als nostres veïns i els visitants que arriben fins a la localitat”. A més, afegeix que “aquest servei de recollida selectiva es va posar en pràctica en el Sexenni i va funcionar molt bé, per la qual cosa l’hem fet els següents anys i veiem que és molt positiu, ja que són dies en què es registra una gran activitat, tant dels veïns i veïnes com dels visitants”. El Pla de Reciclatge compta amb prop de 200 establiments adherits i pretén que amb ell es fomente el reciclatge i que Morella estiga el més neta possible. Des del 14 al 23 d’agost, els treballadors de la Brigada Municipal començaran a passar pels establiments a les 6:30 hores, pel que aquests hauran de deixar el vidre, cartró i plàstic a la porta del local abans d’aquesta hora.
Cal recordar que Morella és una de les ciutats que més recicla de tota la província de Castelló, tal com acrediten les dades del Consorci Provincial de Residus. Sens dubte, la població està molt consciència de la importància del respecte al medi ambient i del reciclatge i, es realitza un gran esforç per part dels veïns i veïnes. Un dels serveis fonamentals de reciclatge és el de Recollida Selectiva, que presta l’Ajuntament dos dies a la setmana durant tot l’any. D’aquesta manera, els establiments adherits deixen els seus residus a la porta del mateix i és la brigada municipal les que els recullen i els traslladen a l’ecoparc. Així, es fomenta el reciclatge i es facilita als bars, restaurants i comerços que es desfagen d’aquests materials.