54 SEXENNI MORELLA

– No s’han enregistrat incidents greus durant els 10 dies de les festes del 54 Sexenni de Morella

– L’ajuntament de Morella agraeix a les danses, gremis, carrers i personal de serveis el seu treball durant el novenari festiu

Morella ha enregistrat dades molt positives durant la celebració del 54 Sexenni. D’aquesta manera, s’han superat els 150.000 visitants que es preveien. L’augment respecte a l’edició del 2012 és d’entre un 25% i un 30%. Així, tot el dispositiu desplegat en aquestos 10 dies s’ha encarregat de donar cabuda i rebre als milers de visitants que han compartit la festa en honor a la Mare de Déu de Vallivana amb els morellans i morellanes.

Cal destacar que el 54 Sexenni de Morella ha tingut una elevada participació en tots els actes programats, com la gran afluència a actes com el Retaule de cada dia i el concert de La Raíz, que va concentrar unes 3.000 persones a l’exterior de l’Espai Firal, així com les visites nocturnes a Morella per a veure l’enllumenat especial dels carrers. D’aquesta manera, els aparcaments habilitats durant el Sexenni han donat cabuda a milers de vehicles i els autobusos han realitzat viatges constants fins a la ciutat per apropar als visitants. També l’Oficina de Turisme ha enregistrat un gran nombre de consultes durant els dies festius.

Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut “agrair als veïns i veïnes de Morella el treball realitzat durant aquestos dies perquè aquest 54 Sexenni haja sigut un èxit”. Així, ha destacat que “el treball realitzat per tots i totes per a decorar els carrers o assajar les danses, així com organitzar el dispositiu de seguretat i trànsit i el personal de l’ajuntament per a gaudir d’aquesta festa” de manera que “els dispositius de seguretat, sanitat i trànsit han funcionat de forma eficient i no s’han enregistrat incidents greus a la ciutat durant el Sexenni”. Finalment, ha comentat que “en les properes setmanes es convocarà un Consell de Sexenni per a valorar aquest i proposar millores de cara al 55 Sexenni a l’any 2024”.

Finalment, s’ha traslladat als gremis la possibilitat de realitzar propostes i suggeriments per a millorar de cara al 55 Sexenni de Morella. Així, totes aquelles persones que vulguen aportar les seues idees, ho poden fer a través del correu electrònic 54sexenni@gmail.com.

Últims actes del 54 Sexenni

Cal recordar que la Mare de Déu de Vallivana encara romandrà a Morella unes setmanes fins que el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre la Rogativa tornarà la imatge al santuari. Així, destaca la visita de la Mare de Déu als malalts el diumenge 14 d’octubre i el divendres 19 del mateix mes hi ha un concert de Cants a la Mare de Déu de Vallivana a la Basílica Arxiprestal.