IX Testing Biodiversitat Portell

-Els dinosaures seran protagonistes enguany

Portell i La Cuba acullen aquest cap de setmana el IX Testing de Biodiversitat dels Ports. Una iniciativa que pretén reflectir la riquesa dels ecosistemes de la comarca dels Ports. Aquest projecte, que es va iniciar fa nou anys a Portell, ha recorregut ja diversos pobles de la comarca. Els dinosaures tindran especial protagonisme enguany, després de les recents troballes que s’han produït en el municipi.

Els primers participants arribaran ja aquesta vesprada a l’Hostal de Portell i després del sopar realitzaran un passeig nocturn pel poble per a fotografiar lepidòpters.

La programació del dissabte arrancarà al matí, amb l’inici oficial de les activitats. La primera eixida al camp serà a la Creu del Rotllet. Els participants podran gaudir de les vistes, coneixeran un arbre singular de la zona i prendran imatges de l’entorn.

No faltarà tampoc la visita guiada al xicotet “Museu de Dinosaures” de Portell, encara sense inaugurar. El paleontòleg Andrés Santos, responsable del Parc Cultural, els farà de guia en aquesta i la següent activitat.

Després de dinar, els diferents vehicles eixiran en direcció a la Cuba per a conèixer una formació geològica que conté restes de dinosaures, alguns amb 130 milions d’anys.

Després, hi ha programada una visita al Centre d’Interpretació de l’ “Artesania del Esparto” de la localitat turolense. A més, els participants coneixeran els llocs més emblemàtics de la població de la comarca del Maestrazgo.

En acabar, es prendran instantànies del riu i, de tornada a Portell, es coneixerà un altre arbre singular. I per a rematar la jornada, després del sopar, hi haurà una eixida nocturna per a fotografiar insectes.

Quant al diumenge, una eixida fotogràfica per Portell donarà pas a la paella que marcarà la fi del testing. Això sí, encara hi haurà després la possibilitat d’una darrera eixida per a prendre més imatges.