FESTES FORCALL (2)

– Carrers plens de colors, música i tradició

– Les relacions del soldat romà, interpretades per primera vegada per dones, van rebre grans ovacions del públic

Conclouen, un any més, les festes patronals de Forcall. Durant nou dies, el municipi s’ha omplert de gent i de cotxes, els carrers s’han impregnat de l’olor de l’alfàbega característica d’aquestes dates, i per tot arreu s’han sentit els coets que llencen xiquets i grans.

Diumenge 26 i dilluns 27 d’agost, els dies dedicats als patrons, la Marededéu de la Consolació i Sant Víctor, han estat els dies de més tradició, amb les processons i cercaviles pels principals carrers del poble en les quals participen autoritats locals, majorals de Sant Antoni i totes les danses. De matí, varetes, arquets i dansants. De vesprada, se’ls hi sumen llauradorets i llauradoretes, gitanetes i els xiquets de comunió. Uns dies en què els carrers i les terrasses s’han omplert de gent engalanada amb les seues millors gales. Música, tradició i devoció han fet callar la plaça de Forcall durant les relacions del soldat romà, els moments més esperats d’enguany, ja que han estat protagonitzats per primera vegada en la història per dones, Yolanda Miralles i Ana Adell, que han rebut una multitudinària ovació en acabar.

Durant aquests dies, la comissió ha preparat gran quantitat d’actes, entre els quals destaquen les actuacions musicals de vesprada, els tardeos, acompanyant el casal del vi i la cervesa. Entre concursos de disfresses, nits temàtiques, sopars populars i teatre d’improvisació, la comissió ha rebut el suport de colles del poble que també han volgut col·laborar organitzant activitats.

Amb el dia dels xiquets i el dels jubilats, dijous 30 i divendres 31, es va apropar el final de les festes, que van concloure el dissabte 1 de setembre, dia dedicat a la penya taurina. Enguany ha estat l’últim any d’aquesta comissió de festes, però ja han eixit altres colles interessades en agafar el relleu per tal que l’any vinent Forcall puga tornar a gaudir d’unes festes tan completes com les del 2018