Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els interessats en cursar el cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agropecuària hauran d’inscriure’s entre el 7 i el 17 de juny. El sector primari és molt important als Ports i la formació professional en agricultura i ramaderia potenciarà la producció agropecuària. Cal recordar que Morella compta amb Escola Llar, oferint servei d’internat gratuït al mateix institut

El cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agropecuària, que s’impartirà el proper curs a Morella, obri demà dimarts el seu període d’admissió. Aquest finalitzarà el dia 17 de juny i es formalitza per via telemàtica, a l’adreça http://www.ceice.gva.es. Mitjançant aquest mòdul, Morella tindrà formació professional a la localitat i potenciarà un sector tan important per a la comarca dels Ports com és el primari.

Per accedir a la realització d’aquest cicle formatiu s’ha de tenir el Graduat en ESO, el títol d’FP de primer grau o grau mitjà, tenir 2a BUP aprovat o altres titulacions acadèmiques equivalents. També es pot accedir mitjançant una prova si es tenen 17 anys o es compleixen durant l’any en curs. Aquest cicle pertany a la família professional agrària i consta de 2000 hores, dividides en dos cursos.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, anima els joves interessats a apuntar-se i destaca que “és la primera vegada que Morella tindrà un mòdul de formació professional, que ha de servir per donar suport a un sector tan rellevant per a aquesta zona com és el que formen la ramaderia i l’agricultura”. A més, afegeix que “hi ha poca oferta de formació professional en agricultura i ramaderia, per la qual cosa és important que es millore l’aprenentatge en aquest sector i que aquest mòdul s’impartisca en el territori, a la zona on hi ha més explotacions ramaderes, sobretot en oví i boví”.

Cal recordar que les classes d’aquest mòdul s’impartiran a l’IES Els Ports, els coneixements pràctics en la Fàbrica Giner, lloc on es troba actualment l’OCAPA, i se signaran convenis amb explotacions de la comarca. A més, cal assenyalar que a Morella es disposa d’Escola Llar, que és un important complement perquè els estudiants de fora de la localitat tinguen allotjament gratuït. Per això, s’ha fet extensiva la informació a les comarques veïnes, d’Aragó i Catalunya. D’aquesta manera també es donarà suport a un servei tan important per a l’ensenyament a Morella i comarca com és l’IES Els Ports i s’augmentarà el nombre d’alumnes que estava previst per al pròxim curs.

Reunió FP IES Els Ports (1)