La segona edició de la Valltorta Trail es desenvoluparà a la localitat de Tírig, a l’Alt Maestrat, el proper 30 d’abril. La prova esportiva discorrerà per les senderes, camins i barrancs del terme municipal on es troben els abrics amb pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L’Ajuntament de Tírig, amb la col·laboració de TDPevents, oferirà dos tipus de recorreguts, un de 23 quilòmetres per als més exigents i un altre de 13 per als que s’inicien en les curses de muntanya o opten pel senderisme. A més, organitzarà diferents activitats relacionades amb el medi natural per a fomentar el compromís amb el medi ambient.

La Valltorta Trail de 23 quilòmetres comptarà amb set categories: absoluta, promeses (de 18 a 23 anys), veterans (de 40 a 49), màster (a partir de 50 anys), locals i equips. Mentrestant, la prova de 13 quilòmetres tindrà dues categories, absoluta i locals. Totes dos començaran a les 8:30 hores del matí i finalitzaran a les 13:30 hores. Els tres primers classificats i classificades de cada categoria rebran un premi.

Els participants hauran de formalitzar la inscripció fins el 27 de març quedant limitades a 400 participants per a la prova dels 23 quilòmetres. L’organització destaca que el dia de la prova no es realitzarà inscripcions.