DiaDia

La Penya Ke te Prenya, que al 2017 va ser la Comissió de Penyes, ha organitzat una nit de festa al Parador de Festes amb l’espectacle “Maquíllate Chiquilla”, basat en la música dels anys 80-90 i la Discomòbil Bandalay per al proper dia 8 de setembre a Vilafranca, coincidint amb el dia de la patrona de Vilafranca, la Mare de Déu del Llosar.

L’entrada serà gratuïta i la recaptació de la barra anirà destinada a les associacions esportives de la localitat.

Aquesta serà la darrera festa que tinga lloc a l’actual Parador de Festes vilafranquí, ja que uns dies més tard començaran les obres per construir-ne un de nou al mateix emplaçament.

L’actual Parador de Festes de Vilafranca va començar a construir-se a finals de la dècada dels anys 80, aprofitant un local que abans havia estat la seu d’una de les fàbriques tèxtils existents a la localitat.

Va ser utilitzat com a Parador de Festes per primera vegada durant l’any 1990, amb la Penya El Garito formant part de la Comissió de Festes.

Cap a l’any 2004, el Parador va tindre diverses reformes per tal d’adaptar-se a les normatives d’espais d’oci.

Un Parador de Festes que ha acollit representacions de la Vida de Sant Antoni, concerts de la Unió Musical de Vilafranca, Sopars del Bou, dinars de la Fira de la Magdalena, orquestes organitzades per moltes de les associacions locals, dues vegades el Menjador de l’Aplec… així com també d’altres activitats que en un principi s’havien de fer a l’aire lliure i a causa del mal temps finalment s’ubicarien allí.

Així, està previst que al proper 2019 Vilafranca estrene un nou Parador de Festes, més modern, amb més comoditats i totalment adaptat al segle XXI.