La II Mostra Prehistòrica de Tírig traslladarà a veïns i visitants fins a l’època en què es van realitzar les pintures rupestres. Serà el cap de setmana del 27 al 29 d’abril. Tallers, conferències, escenificacions, gimcanes i actuacions musicals seran algunes de les activitats.

El programa

El programa arranca el divendres a la vesprada amb l’obertura del Poblat prehistòric a la plaça del Mercat i plaça de la Generalitat. A la nit s’ha previst l’actuació musical de La Malavida.

El dissabte les propostes seran vàries. Al Poblat prehistòric se li sumaran al matí l’escalada i tirolina prehistòrica, el taller infantil d’excavació arqueològica, l’activitat de tir amb arc i el taller de pintura rupestre. A més, Miquel Guardiola oferirà la conferència “Les Pedres de llamp” i una representació d’UNESCO Comunitat Valenciana impartirà altra sobre Patrimoni Mundial. Així mateix, després de l’acte inaugural s’escenificaran els orígens de la Valltorta. Aquesta teatralizació es podrà veure també el diumenge.

A la vesprada, a més dels tallers infantils, també es podrà gaudir amb les escenificacions de Dinosaures en viu i les conferències. La d’Inés Domingo portarà per títol “Des de la Cova dels cavalls – 100 anys de recerca a terres castellonenques”. “De caçadors a ramaders” serà la de Miquel Guardiola. També s’ha programat una ruta teatralizada sobre els orígens de la Valltorta que partirà de la Cabanya neolítica. Finalment, l’orquestra Black Band rematarà la festa de la jornada.

Si parlem del diumenge, destaca la prova esportiva Valltorta Trail 2018, amb eixida a les 08:30h des de la plaça de la Generalitat. No faltaran els tallers per als xiquets com en el dia anterior, així com les escenificacions de dinosaures en viu. A més, els més xicotets també podran participar de la gimcana Caminant per la Prehistòria. La conferència “Pedra en sec- Patrimoni Mundial” a càrrec de Xavier Folch i Josep F. Pitarch serà una altra de les activitats d’un dia que tancarà la batucada prehistòrica.