CLASSIFICACIÓ DE LA PROVA, ARXIU EXCEL

2 3 5 (1) 11 (2)-Nota de premsa-

Catí es va vestir de festa per rebre els prop de 500 corredors que es van desplaçar a la localitat de l’Alt Maestrat, per participar en la setena edició del seu Volta de Muntanya, que va suposar la consagració d’una de les carreres més muntanyenques del panorama provincial.

La prova, transcorria per les sendes i paratges del terme municipal, visitant el Tossal de la Nevera (1.286 m) i el Balneari de l’Avella, per sumar els 21 quilòmetres i els 1.100 m de desnivell positiu, amb un circuit a trams molt relliscós a causa de les fortes pluges registrades durant els últims dies.

Ja de sortida, i amb l’absència del líder de la Lliga Castelló Nord, Fernando Ruiz, es va formar un grup amb els principals favorits per a la victòria final, amb un marcatge ferri. No va ser fins al quilòmetre 12, quan el guanyador de la passada edició Mario Bonavista, es va posar al comandament de la prova incrementant l’avantatge respecte al seu rivals per realitzar un magnífic crono de 1h 44min 28seg, en la línia de meta, rebaixant en prop de 4 minuts el temps realitzat l’any 2013.

Després del corredor de la Iglesuela, feien la seva entrada a meta, Remigio Queral i Juan Navarro, en uns quilòmetres d’autèntic infart, ja que la distància entre tots dos es va reduir a una desena de segons.

En categoria femenina, Silvia Miralles, va imposar un fort ritme de sortida; però tant Lola Peñarrocha com la morellana Fanny Barreda, marcaven les distàncies, per en una brillant segona part de carrera, rellevar Miralles a la tercera plaça del pòdium, aconseguint Peñarrocha un brillant triomf en una carrera que se li resistia la victòria.

També es va disputar, sobre un recorregut de 10km, una marxa no competitiva, amb l’objectiu de fomentar les curses per muntanya entre els corredors que s’estan descobrint aquest món.