Interior autobús

El director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Carlos Domingo, s’ha reunit en la seu del PSPV-PSOE de Castelló amb alcaldes i portaveus del partit per a informar-los dels detalls del nou mapa de transport de la Comunitat Valenciana amb el qual es va a garantir que els ciutadans del cent per cent del territori puguen disposar d’un servei públic de transport i de connexió directa de tots els nuclis de població amb els nodes de centralitat.

Segons ha manifestat l’organitzador de la trobada, el secretari de Medi ambient, Sostenibilitat i Costes del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Guillem Alsina, el director general ha explicat que abans de l’estiu hauran quedat definits tots els recorreguts, freqüències i horaris de les diferents línies.

El mapa contempla la creació de 8 zones concesionales en la província de Castelló amb les quals el transport quedarà garantit en el cent per cent del territori, circumstància que fins ara no es donava.

Amb aquest mapa el Govern del Bontànic dóna solució al desastre ocasionat pel Partit Popular, que en abandonar la Generalitat va deixar caducades el 85 per cent de les concessions de transport en aquelles zones d’interior sense línia regular de viatgers. Un fet molt greu perquè encara que el servei segueix prorrogat, els concessionaris prorrogats han deixat de prestar el servei en aquells trajectes que no són econòmicament rendibles.

El que fa amb el nou mapa el govern valencià que presideix Ximo Puig i la Conselleria de Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador és habilitar un servei de transport a demanda en xicotets municipis d’interior. Es tracta d’un nou instrument que garantirà que els veïns d’aquestos municipis puguen desplaçar-se fins als centres d’educatius i sanitaris de referència.

Un servei que serà a la carta, a demanda, aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Els usuaris podran recórrer al telèfon o a una app per a sol·licitar el desplaçament. Posteriorment, els sol·licitants rebran confirmació de la reserva abans de mitja hora a través de whatsaap, SMS o correu electrònic.

A la trobada amb els alcaldes també ha assistit el director territorial d’Educació a Castelló, Robert Roig, qui ha explicat que es va a subscriure un conveni entre les conselleries d’Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori i d’Educació perquè en les zones d’interior els veïns i veïnes d’aquestes localitats puguen fer ús dels autobusos del transport escolar per a desplaçar-se entre municipis.

Segons Alsina, “la proposta de la Generalitat resulta molt interessant perquè té vocació de donar servei a totes les persones, visquen on visquen. Està concebut per a lluitar de veritat, amb fets, contra la despoblació”.