INAUGURACIÓ AVELLÀ

La localitat de l’Alt Maestrat es prepara per a inaugurar hui la restauració de les pintures i el Museu de l’Aigua de l’Avellà. La cita comptarà amb la presència del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el bisbe de la diòcesi Segorbe-Castelló, Casimiro López.

A les 20 hores eixirà l’autobús de la localitat camí a l’Avellà. Allí tindrà lloc la inauguració oficial amb la presència de les autoritats. Després està previst el sopar de tombet de bou. Les places es poden reservar a l’ajuntament al preu d’1 euro fins al dia 3. La festa rematarà la jornada.

Les millores

Catí estrenarà hui els treballs de restauració que s’han realitzat en les pintures de la part dreta de l’ermita de l’Avellà. L’objectiu ha sigut evitar la seua total desaparició i així conservar part del patrimoni del poble per posar-lo en valor de cara als veïns i visitants.

D’altra banda, l’actuació al Museu de l’Aigua s’ha centrat en la creació del centre de visitants per contar la història de l’Aigua de l’Avellà i el cicle de l’aigua, a més de conectar el museu amb la Llotja de Catí. A més, s’ha adquirit nova maquinària per envasar nous models de botelles i treballar d’una manera més eficient en l’embotelladora.