-Nota de premsa-

La Diputació de Castelló s’ha marcat un intens programa de treball per aconseguir que la nova marca ‘Castelló, Ruta de Sabor’ comenci a generar més aviat possible efectes positius en les empreses i productes que ja s’han adherit a aquesta iniciativa que vincula qualitat i territori. Així, la setmana que ve es constituirà la sectorial de lactis, en la qual s’espera aconseguir l’aprovació en breu de quatre o cinc formatges de qualitat de la província de Castelló.

Així ho ha explicat Domingo Giner, diputat responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural, després que aquest mateix dijous es presentessin els primers 18 productes i empreses que han estat inclosos a ‘Castelló, Ruta de Sabor’. “Estem centrant el treball tant a aconseguir el reconeixement de nous productes que compleixin amb els requisits fixats pels tècnics de les diferents sectorials, com en potenciar els canals de comercialització”.

Giner es refereix al fet que l’objectiu d’aquesta iniciativa impulsada pel president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, és “ajudar que les empreses castellonenques del sector agroalimentari multipliquin les seves vendes, els seus beneficis i, d’aquesta forma, consoliden el sector productiu i la població, especialment a l’interior “. Els productes presentats dijous ja estan disponibles en més de 500 comerços i restaurants de 10 països.

Entre aquests productes estan productes hortofructícoles, aigües, vins i olis, que pròximament es veuran ampliats, també, amb cinc noves referències oleícoles dins de la marca geogràfica i de qualitat.

-Negociacions per vendre a les gasolineres castellonencs

A més, l’àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló ja ha obert contactes per vendre els productes de Castelló Ruta Sabor a 50 estacions de servei de la província. Així ho ha confirmat el diputat de l’àrea, Domingo Giner, que es reunirà durant la setmana que ve amb representants de l’Associació Provincial d’Estacions de Servei de Castelló, que agrupa mig centenar d’instal · lacions.

Aquesta associació ja ha mostrat el seu interès per exposar i vendre els productes de la marca en els seus establiments, ja que suposa el primer i últim contacte del visitant amb la província i l’oportunitat de comprar productes per degustar o regalar. Suposa obrir el mercat dels productes castellonencs no només a les persones que visiten la província, sinó també a les centenars de milers que estan de pas cada any.

Els primers productes en poder utilitzar la marca per a la seva comercialització, després de superar les auditories i controls de qualitat, són les corresponents als sectors del vi, oli, aigües minerals i hortalisses com la ‘tomata de penjar’ o la carxofa. Totes elles són empreses que ja distribueixen els seus productes a països com la Xina, França, Regne Unit, Holanda, Suècia, Canadà, Japó, Alemanya o Emirats Àrabs.