Vistabella del Maestrat posa en valor la tubericultura en les seves “IX Jornades de la tòfona”

821
Cartell Tòfona
PUBLICITAT

L’or negre del Maestrat és un dels productes més preuats però també un dels més desconeguts pel gran públic. Des de com es cultiven les tòfones fins on creixen o com i quan es recullen i fins i tot quina és la millor manera de degustar el seu sabor. Són qüestions que Vistabella del Maestrat pretén resoldre els propers dies 20 i 21 de febrer a les seves ja “IX Jornades de la tòfona”.

A punt d’arribar a la seva desena edició, les jornades recullen aquest any tot el procés de cultiu i elaboració de les tòfones fins arribar al consumidor, tot això explicat a través de tallers didàctics i pràctics perquè el visitant puga experimentar per si mateix totes i cadascuna de les fases.

Una de les activitats estrella de dissabte és l’eixida al camp de la mà d’un buscador per descobrir on s’amaga aquesta delícia. Després hi haurà una conferència sobre el seu cultiu ecològic a càrrec de la tècnic del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, Sara Iserte. Al migdia es podran degustar productes tofonats tant a l’edifici de l’Antiga Presó com en els restaurants que han preparat menús especials per a l’ocasió. Per la vesprada hi haurà concurs de gossos cercadors de tòfona i a la nit se celebrarà una festa de disfresses de temàtica “tofonera”.

Diumenge s’inaugurarà la ja tradicional Fira de la Tòfona de Vistabella amb la participació de la Rondalla de Vistabella. Al mercat es podran adquirir tòfones, alzines micorizades i productes elaborats amb tòfona. Al migdia la Cooperativa ‘Biopenyagolosa’ ha preparat una degustació de tapes amb tòfona que anirà seguida del concurs que busca “la tòfona més grossa”. Els actes acaben a les 16:00h amb la clausura de la fira.