Fira d'Oficis Antics a Vistabella del Maestrat, Fira Tots Sants.
Fira d'Oficis Antics a Vistabella del Maestrat, Fira Tots Sants.

Un any més la tradicional Fira d’Oficis Antics de Vistabella tindrà lloc el dia de Tots Sants. Les activitats començaran a les 10.30 hores a la Plaça del Dau, quan la Rondalla inaugurarà la fira i guiarà als assistents per un recorregut on es podrà observar la forma tradicional de rentar roba a mà, i els oficis de fuster, pelador de pins, picapedrer, ferrer, carnisser, agricultor, apicultor i esparter.

Durant tot el matí es podran adquirir productes en les diferents paradetes d’artesania que hi haurà al recorregut. A més, es podran visitar cases decorades amb eines del camp, peces de ceràmica i utensilis de cuina, roba tradicional, etc. També hi haurà una exposició sobre la vida a l’antiga escola, a l’ajuntament, una altra de fotografies antigues al local dels jubilats i una de varietats de pataca i llegums a la Cooperativa Biopenyagolosa.

Les ames de casa faran bunyols i figues “albardaes” i per als més menuts hi haurà diversos tallers de jocs tradicionals i d’apicultura, així com passejos en burra. La Rondalla de Vistabella farà ronda i bureo i la fira conclourà a les 14.00 hores, però a les 17.00 hores encara hi haurà una partida de pilota a mà al frontó.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Vistabella, amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, la Cooperativa Biopenyagolosa i la Rondalla de Vistabella.