El cap de setmana de l’11 i 12 de febrer tindran lloc les X Jornades de la Tòfona, així com la celebració de la festivitat de Sant Antoni. La majoria dels actes no es superposaran

La gran nevada del gener va provocar l’ajornament de Sant Antoni, que ara se celebrarà el mateix cap de setmana que les X Jornades de la Tòfona. Tot i això, els actes quasi no se solaparan. El dissabte 11 començarà amb actes de Sant Antoni. A les 8 del matí hi haurà desdejuni amb dolços i moscatell al Casal Jove i a les 9 h s’eixirà al “monte” a replegar “malea” i argilagues. Dos hores més tard hi haurà un esmorzar per a tots els col·laboradors al Casal Jove.

A les 12 h començarà la X edició de les Jornades de la Tòfona, amb el tradicional concurs de gossos cercadors de trufa. Hi haurà premis al primer i segon classificat i les inscripcions es poden fer fins al 9 de febrer a l’ajuntament o escrivint a: aedl@vistabelladelmaestrat.es Eixe migdia es podran degustar dinars tofonats a diversos restaurants del poble.

La vesprada començarà novament amb actes de Sant Antoni, quan a les 15 h els majorals repartiran els típics rotllos per les cases del poble, acompanyats per la música de la Rondalla de Vistabella. Una hora més tard hi haurà jocs per als més menuts a la Presó i a les 17 h partides de pilota al frontó, amb aficionats locals.

Pel que fa als actes de la vesprada inclosos al programa de la Tòfona, trobem a les 16.30 h una xarrada de la Xarxa Jove a la Presó, on s’anima a participar a tots els joves de la població, per tal de conéixer les seues necessitats, assessorar-los i dinamitzar el territori. Després, a les 18 h al mateix espai, tindrà lloc la conferència “fiscalitat per a truficultors”, a càrrec de Miguel Angel Llorens, soci de la cooperativa Forest-tuber.

La nit serà de Sant Antoni i els actes es reprendran a les 21 h, quan s’encendran les fogueres i tindrà lloc la processó d’animals pel poble. En acabar es repartiran rotllos a tots els assistents i a les 22 h hi haurà un sopar al Casal Jove per als col·laboradors. El dia acabarà amb ball i festa al mateix lloc, el qual s’iniciarà a les 00 h.

Els actes del diumenge dia 12 començaran a les 11 h amb la inauguració del mercat tofonaire al Casal Jove, a càrrec de la Rondalla de Vistabella. Al llarg del matí es podran degustar tapes elaborades amb tòfona, fetes per la cooperativa Biopenyagolosa. Finalment, a les 14 h tindrà lloc el concurs de la tòfona de major pes, i s’entregaran els premis del concurs de gossos. El mercat clausurarà a les 15 h.

Respecte als actes de Sant Antoni per a este dia, trobem a les 12 h la missa en honor al sant, a l’església de l’Assumpció, i a les 13 h les tradicionals curses competitives per franges d’edat, sexe i cavalleries pel carrer Major, on els guanyadors rebran un pollastre com a premi.

Els actes de Sant Antoni estan organitzats pels majorals i les Jornades de la Tòfona per l’Ajuntament de Vistabella, amb la col·laboració de Biopenyagolosa, Forest-tuber, Maestruf i la Rondalla de Vistabella.