El xicotet municipi dels Ports rebrà a associacions i apicultors de referència a nivell estatal i autonòmic

El pròxim cinc d’agost el municipi de Villores es convertirà en punt de trobada d’apicultors de la comarca i diferents punts d’Espanya, convidats a participar en una interessant jornada de reflexió sobre la importància de l’apicultura, ja no solament per a la preservació de la biodiversitat en el nostre entorn i el desenvolupament econòmic de zones rurals a través de la producció i explotació de la mel, si no també en el desenvolupament social i turístic de les comarques d’interior.

El fil conductor a través del qual s’inicia l’organització d’aquesta jornada és la recent creació al municipi d’un projecte turístic centrat en l’apicultura: Apivillores. L’aposta de l’Ajuntament per donar suport a aquesta iniciativa va sorgir de la necessitat de crear un recurs turístic a Villores, un xicotet municipi de menys de cinquanta habitants, per generar visites i pernoctacions a la població i, al mateix temps, diversificar l’oferta turística de la comarca dels Ports.

La idea de convertir el municipi en punt de referència apícola amb Apivillores ha fet que augmente el nombre de visitants de cap de setmana al poble, activitat que serà complementada amb l’organització, per part dels responsables d’Apivillores, d’aquesta interessant “Apijornada”, coordinada amb la col.laboració de la Fundación Amigos de las Abejas i amb el suport de l’Ajuntament de Villores.

Així, el cinc d’agost Villores serà la seu d’una trobada que comptarà amb la presència d’apicultors que han impulsat projectes de referència a nivell estatal, com Miguel Ángel Casado, amb el seu projecte de recuperació de forns apícoles en el territori de la Serrania Celtibèria, Carlos Moreno, que parlarà de l’interessant calendari d’actuacions d’un apicultor, així com representants d’associacions autonòmiques com ARVA (Associació Regional Valenciana d’Apicultors), entre altres.

Per completar la jornada, hi haurà una taula rodona amb apicultors del territori, un show cooking de la mà del chef Carlos Gutiérrez, del restaurant Casa Roque de Morella i tallers infantils durant tot el dia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*