Visita a l'Ies de Vilafranca dels consellers, alcaldes i responsables de l'institut

-Nota de la Generalitat Valenciana-

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic, Miguel Soler, s’han reunit hui amb la consellera d’Educació del govern d’Aragó, Maite Pérez, a la localitat de Vilafranca, on s’ha anunciat que s’oferirà l’etapa de batxillerat a l’institut d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat.

Vicent Marzà ha explicat també que la possibilitat d’acord amb el govern d’Aragó per tal que l’alumnat de les localitats veïnes del Maestrat aragonés puguen prosseguir els seus estudis a l’IES Vilafranca, estan molt avançades, «cal que el servei educatiu no estiga marcat per les fronteres, volem desenvolupar territorialment aquestes zones i la millor manera és que l’oferta educativa arribe a l’alumnat més enllà del territori on visquen», ha explicat el conseller d’Educació».

L’anunci atén una reivindicació territorial que ajuda a frenar el despoblament de la zona i afavorir una major proximitat per a continuar amb els estudis de batxillerat. «Considerem que és fonamental que la formació no obligatòria com el batxillerat s’aproxime també al territori i, per això, estem treballant en eixe sentit», ha destacat el conseller Marzà.

Durant la visita, Vicent Marzà ha mostrat a la consellera d’Educació del govern d’Aragó, Maite Pérez, les instal·lacions de l’IES Vilafranca, un centre que disposa de l’espai i els recursos adequats per tal d’allotjar l’etapa de batxillerat. Posteriorment, Marzà i la seua homònima aragonesa, així com el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, han tingut l’oportunitat de perfilar diferents aspectes de la col·laboració entre ambdues autonomies, per tal de dotar el centre amb el personal i els recursos necessaris.

3 COMENTARIS

  1. M’imagino que les classes seran íntegrament en valencià… no és així, senyor Tena? Si no, millor posem el batxillerat a Cantavella, que de ben segur que generosament s’oferiran a adaptar-se a la llengua de Llull per tal d’evitar conflictes i seguir cultivant la fraternitat entre els pobles veïns del nostre “Maestrazgo”(!).

  2. Bien por el Conseller de Compromís: Para que puedan acudir alumnos de la zona de Teruel, los bachilleratos serán en castellano, pienso yo. Si no es así, es todo fachada para que parezca que se hace algo.

Comments are closed.