Vilafranca i Castellfort vibren amb la segona edició de la Volta Ciclista Vilafranca “Memorial Jofre Grau Biosca”

1219

Durant el cap de setmana Vilafranca i Castellfort han albergat la segona edició de la Volta Ciclista a Vilafranca, memorial Jofre Grau Biosca, organitzada pel Club Ciclista Picaio. La Volta ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Vilafranca i Castellfort, així com d’empreses de la zona i nombrosos voluntaris. Entorn de 170 corredors de 15 i 16 anys de categoria cadet, xics i xiques, han pres l’eixida en les dos etapes.

La primera d’elles es va disputar dissabte amb un recorregut circular de seixanta quilòmetres amb eixida i meta a Vilafranca. Els corredors van haver de superar dos ports de muntanya. L’alt de Cabestany, de tercera categoria i l’alt de Sant Pere, de primera categoria. L’etapa ha transcorregut per Vilafranca i Castellfort. La segona etapa es va disputar el diumenge dia 26 amb un traçat de poc més de 13 quilòmetres que es va córrer sota la modalitat de contrarellotge per equips. L’eixida va tenir lloc a partir de les 10.30h des de la Plaça Major de Castellfort amb meta a l’Avinguda del Llosar de Vilafranca.

Volta ciclista Vilafranca-Castellfort

La general individual masculina l’ha encapçalat Maties Gornals, seguit d’Aitor Acevedo i Mateu Gamundí. En xiques la guanyadora ha estat Alba Gómez, seguida de Paula Soler i Sofia Medinez. A la general per equips ha vençut el Koryo Car, seguit per Renault Ginestar i Restaurant Zafiro. La general de metes volants ha estat per a David Torrella. El primer corredor de la Comunitat Valenciana ha sigut Aitor Acevedo. Un cop més la Volta Ciclista ha estat un homenatge al ciclista, tristament desaparegut en accident, Jofre Grau Biosca. Els seus familiars han agraït la implicació dels organitzadors.

La Volta ha permès omplir, durant un cap de setmana, els hotels i allotjaments de Vilafranca, Castellfort i el seu entorn. Els ajuntaments de Vilafranca i Castellfort han valorat la celebració de l’esdeveniment i han reafirmat la seua aposta per recolzar l’esport base.